Je li Božja strpljivost došla do kraja? Upozorenje o opasnosti nevjere

Je li Božja strpljivost došla do kraja? Mojsije nam je pokazao opasnost nevjere. Upozorio je da ako ne obratimo pozornost, snosit ćemo iste posljedice koje su snašle one prije nas.

Čitava knjiga Ponovljenog zakona sadrži niz oproštajnih poruka od Mojsija, upućenih onima koji su preživjeli četrdeset godina pustinjskog lutanja i bili na putu da zaposjednu zemlju obećanja. On novu generaciju podsjeća na važnost poslušnosti.

“Poznata vam je povijest vaših očeva. Oni su bili narod pozvan, odabran i pomazan od Boga, ali izgubili su viziju. Gospodin ih je toliko ljubio da ih je iznova i iznova nosio na svojim rukama. Međutim, oni su uvijek mrmljali protiv njega, žalosteći ga.”

Mojsije ide dalje: “Konačno, Božja je strpljivost došla do kraja. Vidio je da su predani nevjeri i nije bilo ništa što bi mogao učiniti da se predomisle. Njihova srca bila su kao od kamena, pa im je Bog rekao: ‘Nijedan od vas neće ući u obećanu zemlju. Umjesto toga, sad ćete se okrenuti i vratiti u pustinju.'”

Kakve snažne riječi! Međutim, Mojsije nije govorio samo novoj generaciji Izraelaca, nego svakoj generaciji vjernika nakon njih, uključujući i nas danas. Kao i druga starozavjetna izvješća, ovo je zapisano “za opomenu nama kojima je zapalo da živimo u posljednjim vremenima” (1 Kor 10,11).

Je li Božja strpljivost došla do kraja?
Foto: Pexels

VIDI OVO: Kako izgraditi strpljivost u čekanju na Boga?

Mojsije nam je pokazao opasnost nevjere. Upozorio je da ako ne obratimo pozornost, snosit ćemo iste posljedice koje su snašle one prije nas: “… da tko ne pogine pružajući isti primjer neposluha” (Heb 4,11).

Mnogi su vjernici danas dopustili sotoni da ih uvjeri kako nisu dovoljno dobri, kako je Bog još uvijek ljut na njih radi prošli grijeha, ali, kao što je bilo kod Izraela, vaše će odluke odrediti smjer vaših preostalih godina.

Imate obećanje koje vas čeka, upravo kao što je bilo za Izraela: “Prema tome, preostaje narodu Božjemu neki … počinak” (Heb 4,9). Gospodin vas je spasio da vas dovede na mjesto počinka, mjesto neuzdrmane vjere i povjerenja u Gospodina. Uzdajte se u njega za to!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!