Molitva za one koji se osjećaju ranjeno i slomljeno

Mnogi se osjećaju ranjeno i slomljeno, jer živimo u palom svijetu. Ali Bogu je stalo do nas i ova molitva će vam dobro doći!

„On liječi one koji su srca skršena i povija rane njihove“ Psalam 147,3.

U Pismu nas Bog neprestano podsjeća da on iscjeljuje. Da samo On ima moć obnoviti nas, iskupiti bolna vremena koja smo prošli te sve učiniti novim. No često, kada se nađemo usred bitke, ili u teškim trenutcima; kada se osjećamo ranjeno i povrijeđeno; odbijeno ili slomljeno; počnemo se pitati mari li Bog za nas.

Nemojte ni na tren sumnjati da On vidi i osjeća vašu bol. On razumije kako je biti izdan. On zna kako je biti usamljen, odbačen i neopisivo tužan. On mari za svaki trenutak u kojem ste osjećali dubok gubitak i tugu. On je bio ranjen više nego mi ikada možemo zamisliti.

Kakve god probleme imate, vaša priča ima višu svrhu. Ne mora završiti s ranom. Nemojte dozvoliti da vas neprijatelj označi boli s kojom se suočavate ili da vas u njoj zatoči. Bog za vas planira nešto mnogo bolje. Izdržite tu bitku. On obećava da će vam pomoći i da će vas obnoviti.

7 obećanja koja vas podsjećaju da će vas On zacijeliti i Obnoviti:

„On koji u tijelu svom grijehe naše ponese na drvo da umrijevši grijesima pravednosti živimo; on čijom se modricom izliječiste“ (1. Petrova 2,24).

„Pa ipak, on dobro zna put kojim kročim! Neka me kuša: čist k’o zlato ću izići!“ (Job 23,10).

„»Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.« Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova“ (2. Korinćanima 12,9).

PROČITAJTE: Molitva slomljena čovjeka

„Zatim reče: »Budeš li zdušno slušao glas Jahve, Boga svoga, vršeći što je pravo u njegovim očima; budeš li pružao svoje uho njegovim zapovijedima i držao njegove zakone, nikakvih bolesti koje sam pustio na Egipćane na vas neću puštati. Jer ja sam Jahve koji dajem zdravlje.«“ (Izlazak 15,26).

 „Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju“ (Psalmi 103,2-4).

„Evo, sve činim novo!“ (Otkrivenje 21,5).

„On liječi one koji su srca skršena i povija rane njihove“ (Psalmi 147,3).

Dragi Bože,

Osjećamo se ranjeno, izdano i slomljeno. Pitamo se možemo li se oporaviti od te boli. Hvala Ti što znaš kroz kakve smo bitke prošli i kakav teret još uvijek nosimo. Pomozi nam oprostiti. Pomozi nam otpustiti.

Znamo da s Tobom možemo krenuti naprijed u miru i slobodi. Molimo za one koji su nas povrijedili te molimo da djeluješ u njihovim životima. Predajemo ih u Tvoje ruke te pronalazimo utjehu i snagu u Tvom Duhu.

Hvala Ti što razumiješ što smo prošli, što sve vidiš i što mariš za nas. Molimo te da utišaš neprijateljev glas u nama kada u nama pokušava uzburkati prošle teške događaje te da nas oslobodiš.

Prinosimo Ti sve ono s čime bi nas neprijatelj mogao pokušati zatočiti ili zaustaviti – bol, prošlost, pogreške, borbe. Stavljamo Ti sve to pod noge, ponovno. Hvala Ti što nas liječiš, oslobađaš i koristiš našu bol za dobro. Gledamo u budućnost znajući da ti imaš višu svrhu za nas i za cijeli svijet.

Gospodine, volimo Te, trebamo Te, vjerujemo Ti,

U Isusovo ime,

Amen.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com

OSTALE MOLITVE PROČITAJTE NA OVOM LINKU!

NAJNOVIJE!