Dok sam bio na molitvi, Duh Sveti je govorio mom srcu o četiri stvari koje bi
narod Božji trebao očekivati uzdajući se u njega za njihovo ostvarenje. Te očekivane stvari temeljene su na apsolutnim obećanjima koja nam je Gospodin dao. Naš Bog daje obećanja i drži ih!

1. OČEKUJTE DA ĆETE BITI NAGRAĐENI DOK REVNO TRAŽITE GOSPODINA. “Bog nagrađuje one koji ga revno traže” (Heb 11,6).

S vjerom možete tražiti znak od Gospodina da potakne i oživi vaše pouzdanje. Bog dolazi uvijek na vrijeme i zna da vam je u vrijeme vaše kušnje potrebna zraka nade i radosna vijest. Očekujte da će održati svoje obećanje i nagraditi vas sad kad ste u najvećoj potrebi. Bog ne može lagati – rekao je da nagrađuje one koji ga revno traže – dakle, tražite ga svakodnevno. I doista vjerujte da će to biti razdoblje vašega velikog duhovnog blagoslova.

2. OČEKUJTE VIDJETI DOKAZ POSTUPNOG ČUDA U SVOM ŽIVOTU. “Bogu je sve moguće” (Mk 10,27).

Pisao sam o trenutačnim i postupnim čudima. Postupna čuda započinju na nevidljiv, tih način i razvijaju se malo-pomalo, jedna mala milost odjednom. Sad ste u takvom čudu. Očekujte da ćete vidjeti Boga da radi na tajanstvene načine, nevidljive ljudskom oku. Ovo bi trebalo biti razdoblje kad možete reći: “Ne znam kako će se to ostvariti, ne vidim da se sad baš puno događa, ali vjerujem da je Bog pokrenuo odgovor na moje molitve istog trenutka kad sam ga tražio.”

3. OČEKUJTE UĆI NA BOŽJE OBEĆANO MJESTO POČINKA. “Prema tome, preostaje narodu Božjemu neki … počinak. Žurimo se dakle ući u (taj) počinak” (Heb 4,9.11).

Ova godina bila je jedna od najstresnijih za mnoge vjernike. Bila je to godina neopisivih katastrofa, problema i kušnji. Sad Gospodin želi da mu vjerujete kako će vas uvesti u svoj obećani počinak. Bog nikada nije htio da njegova djeca žive u strahu i očaju. Potrebna nam je čvrsta vjera, pouzdanje u njega, kad smo suočeni sa strahom i nevoljom. Sad je vrijeme da sve stavimo na Isusa.

4. OČEKUJTE DA JE DUH SVETI UVIJEK “U SVOM HRAMU”. “Zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga” (1 Kor 6,19)?

U srcu svakog vjernika boravi Duh Sveti. On je svenazočan u svijetu i svemiru. Svakoga novog dana zahvaljujem što je on u svom hramu da me tješi i vodi, hrabri i pomazuje, i da mi kroz sve veća otkrivenja otkriva slavu Isusa Krista. On želi da sa svakim danom očekujete očitovanje njegove nazočnosti, pa i više od toga.

Vjerujte tim obećanjima. Prihvatite ih s očekivanjem i vidjet ćete čudesne stvari u ovom razdoblju svog života.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života