Čak 44 posto američkih kršćana vjeruje da je Biblija ‘dvosmislena’ u vezi pobačaja, tvrdi ovogodišnja studija koju je proveo Kulturni istraživački centar na kršćanskom sveučilištu Arizona.

Prema portalu Christian Post, čini se da ovo istraživanje potvrđuje da kršćani u Americi proživljavaju “postkršćansku reformaciju”, jer vjernici prihvaćaju sekularizam umjesto tradicionalnog biblijskog svjetonazora.

Kada je riječ o temi pobačaja o kojoj se često raspravlja, čak 34 posto američkih kršćana potvrđuje da je “pobačaj moralno prihvatljiv ako će majku poštedjeti od financijskih probleme ili emocionalne nelagode ili poteškoće.”

VIDI OVO: Što Biblija uistinu kaže o pobačaju?

Uz to, 40 posto ne vjeruje da je “ljudski život svet”.

Rezultati istraživanja su također otkrili da 42 posto deklariranih kršćana “traži moralne smjernice prvenstveno iz izvora koji nisu Biblija”, dok 43 posto ne vjeruje da Bog ima svrhu da se ljudi obrate Njemu.

Što se tiče tradicionalnog braka, 34 posto ispitanika “odbacuje ideju legitimnog braka kao jednog muškarca i jedne žene”.

Prema autoru studije, dr. Georgeu Barni, američki kršćani doživljavaju temeljni pomak u načinu na koji se nose s svjetonazorima.