Upravo je počeo najveći europski sportski događaj ove godine, Euro 2016. Na njemu ćemo imati prilike vidjeti neke od najvećih stranih i domaćih superzvijezda. I dok se mnogi od njih nadaju da će dostići vrhunac svoje karijere, neki nisu motivirani samo zemaljskim ciljevima (golovima), već i da svojom igrom proslave Boga.

Portal Christian Today donosi popis kršćanskih nogometaša, kojima je upravo to cilj, na terenu proslaviti Boga:

OGLAS

Daniel Sturridge – Engleska

Ima Count my blessings… Result was a wavedown, 3 points in the bag. #redordead #dstudge

A post shared by Daniel Sturridge – Dstudge (@iamdanielsturridge) on

Igrač engleske Premier lige se ne srami javno posvjedočiti svoju vjeru, pa je jednom prilikom gol protiv Italije proslavio riječima: ”Volim te Isuse, slavim te Oče.” Na društvenim medijima često govori o svojoj vjeri, objavljujući slike iz crkve i biblijske stihove.

Christian Benteke – Belgija

TBT to Emirates stadium. Trust Just Him ? and yourself #motivation #CB20

A post shared by Chris Benteke (@christianbenteke) on

Christian Benteke je nedavno za Birmingham Mail izjavio kako je zahvalan Bogu za sposobnosti koje mu je dao, dodajući: ”Izrazito sam religiozna osoba. Molim se prije utakmice i molim se poslije utakmice.”

Mario Götze – Njemačka

OGLAS

Yeeees! 5:0 Victory! #FCBDIN @uefachampionsleague @fcbayern #coman #PartOfMario

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀MARIO GÖTZE (@gotzemario) on

Njemački nogometaš je poznat po svojim kršćanskim uvjerenjima, a nakon što je Njemačka postala svjetski prvak u nogometu 2014. godine, svojim fanovima je rekao da je njegov život vođen “pouzdanjem, nadom, snagom, vjerom”, te dodao: “Dragi Bože, želim izdvojiti minutu, ne da te tražim nešto, već jednostavno da ti zahvalim za sve što imam.”

Wayne Rooney – Engleska

Vjerojatno se čudite ovom imenu, no ovaj engleski nogometaš je vjernik. Nedavno je na Twitteru objavio kako je oduševljen kršćanskim tv evangelizatorom čije poruke su moćne i dirljive, a poslao je i poruku kršćanskom tv kanalu, GOD TV-u: ”Gledam vas i osjećam. Puno ljubavi.”

Romelu Lukaku – Begija

Its me again 😉

A post shared by Romelu Lukaku (@romelu_lukaku17) on

Mladi evertonski igrač često u intervjuima spominje Boga, a kada je upitan koga bi izabrao da igra za belgijsku reprezentaciju, rekao je: ”svaki čovjek je za sebe, a Bog je za sve nas”, a priznao je i kako tri puta dnevno čita Bibliju.

OGLAS