stvari o braku
Foto: Pixabay

Postoje neke stvari o braku koje ćete saznati tek kad uđete u ovu avanturu ”dok vas smrt ne rastavi”. Donosimo njih nekoliko:

  1. Kad se vjenčam moj život postat će zabavniji – tulum koji nikada neće prestati.

Poput tuluma, i brakovi mogu biti super zabavni. Jedina razlika je tome što tulum ima svoj kraj, dok brak nema. Ne možete se samo tako vratiti kući, ako ste se povezali s drugom osobom.

Svi razmišlčjamo o dubokim duhovnim i fizičkim dobrobitima braka, ali nikada ne razmišljamo o jednom bankovnom računu koji ćemo odsada zajedno dijeliti, te odlučivati kako raspolagati s onim što se tamo nalazi.

U braku učimo prestati gledati na ono što je ”moje” ili ”tvoje”, jer sve što imamo je sada ”naše”, i što je još važnije – sve je Božje.

  1. Sukob je sastavni dio zdravog braka

U spoju dviju različitih osoba često će postojati različitih stavova, potreba, osjećaja i želja, a raditi na tome kako se na ispravan način nositi s istima ključ je zdravog braka.

  1. Seks je jedan mali dio vašeg bračnog života

Seks je sjajna stvar – ono je superljepilo braka, pružajući intimna iskustva koje ne dijelite s nijednom drugom osobom. No, istina je kako je seks samo jedan mali dio onoga kroz što sve prolazite u braku.

Više od ičega, to je rutinski život iz dana u dan – od pranja rublja do kuhanja. Shvatit ćete kako je vrijeme provedeno s vašim bračnim partnerom najčešće ispunjeno nekim nebitnim stvarima, ali uz mogućnost da ih činite na vrlo bitne načine.

Kao što je bitno da u seksu služite jedno drugome, bitno je služiti i voljeti jedno drugo dok prolazite kroz monotonu životnu rutinu.

  1. U određenom trenucima htjet ćete odlustati!

U braku će postojati trenuci kada ćete htjeti odustati – od pokušavanja, praštanja, iscjeljivanja rana i sazrijevanja u ljubavi. No u tim teškim trenucima Bog želi intervenirati, kako bi pokazao Svoju vjernost te vas podsjetio da je istinska ljubav vaš izbor. Njegova milost je tu za vas!

  1. Stupanje u brak nije vaša konačna destinacija

Premda je brak sjajna stvar, vremenom počinjemo shvaćati da je ta veza samo dio veće slike koju Bog ima za naš život. Brak ne traje vječno, dok je Bog vječan.

Njegova ljubav ulazi u naše brakove, ali ta ista ljubav iz nas treba ići znad i ispod našeg statusa veze, te se usmjeravati prema svakom stanovniku ove Zemlje.