džentlmen
Foto: Pexels

Ako niste najšarmantniji govornik, onda je ovo osam stvari koje trebate učiniti kako biste pokazali ženi da ste džentlmen, bez i da progovorite. One nisu tu da vas odvrate od toga da govorite, nego da pokažu kako djela mogu govoriti više nego riječi.

  1. Odjenite se tako da zadivite

Nitko ne voli aljkave osobe. Pravi džentlmen se zna odjenuti tako da zadivi svoju damu ne pokušavajući zadiviti druge oko njega. Odjenite se na način koji će joj reći da vam je stalo do nje i da ste spremni uzeti vremena da izgledate najbolje za nju.

  1. Pozdravite ju s cvijećem

To je stara škola, ali je nevjerojatno pravovremena. Bez obzira radi li se o ružama ili tratinčicama, cvijeće je uvijek odličan način da pokažete svoju brigu za druge.

  1. Otvarajte vrata automobila

Uzmite vremena da otvorite vrata automobila vašoj dami. Neka zna da mislite na nju prije nego na sebe.

  1. Odvedite ju u njezin omiljeni restoran

Pokažite joj da slušate kada ona govori. Odvedite ju u restoran koji voli, ili onaj za koji je uvijek govorila da bi voljela otići.

  1. Platite večeru

Platite tu večeru. Bez obzira je li to vaš prvi ili peti izlazak, morate istupiti i preuzeti odgovornost kada je u pitanju račun. Pokažite joj da se možete brinuti o njoj.

  1. Posudite joj svoj kaput kada je hladno

Ne zanima me kako je hladno. Ako je vašoj dami hladno, skinite jaknu i ogrnite ju. Ona treba znati da stavljate njezine potrebe ispred svojih, a to uključuje i nešto malo poput jakne.

  1. Držite ruke k sebi

Želite joj pokazati da ste džentlmen? Držite ruke k sebi. Pokažite joj da poštujete ne samo njene emocije, nego da poštujete i njezino tijelo i čistoću na koju vas Bog poziva.

  1. Otpratite ju do vrata

Nemojte ju samo dovesti i ostaviti. To može učiniti i taxi. Izađite iz auta i otpratite ju do vrata, pazeći da je sigurno ušla.

Ovaj post je tu da vam pokaže da, čak i ako niste najvještiji govornik, još uvijek možete pokazati ženi iz onoga što činite da ste džentlmen. Vjerujte mi kada kažem da nisam savršen u činjenju ovih stvari na sastancima sa svojom ženom. Nisam ni blizu savršenom muškarcu, ali moj cilj u našem braku je stalno pokušavati i podizati pregradu kada se radi o tome da djelujem kao pobožan džentlmen.

Autor: Jarrid Wilson