8 obilježja duhovno zdrave crkve

Logično pitanje koje treba postaviti svakome tko želi slijediti Krista i želi imati zajedništvo sa članovima Njegove Crkve je: Koja su obilježja biblijski utemeljene, Duhom ispunjene i na Krista usredotočene crkve?

1. Propovjednik propovijeda iz Svetog pisma o doktrini Trojstva, o opravdanju milošću kroz vjeru, potpunom oprostu grijeha, punini božanstva u Isusovoj ljudskost ; o potrebi nanovorođenja, da je Isus jedini naš zagovornik kod Boga i da je Duh Sveti osoba.

2. Isus Krist je prisutan u najvećem broju propovijedi i predstavljen je kao utjelovljeni Bog. Isus i samo Isus jeste središnja tema Crkve.

3. Poštuju se i prakticiraju Gospodnja večera (euharistija) i krštenje vodom kao što je Krist to uspostavio .

4. Svećeniku (pastoru) je istinski stalo do duhovne dobrobiti drugih, prirodan je i ne osuđuje u razgovoru o duhovnim pitanjima. Radi uvijek na korist drugih a ne sebe. Za njega je “služba” Božje djelo i osobni poziv a ne “zanimanje” ili “profesija”.

5. U crkvi se provodi isključivo biblijska disciplina i etika.

6. Vjernicima, laicima je dana mogućnost da služe u crkvi.

7. Postoji naglasak na osobnu evangelizaciju i misije koje se fokusiraju na spasenje izgubljenih duša.

8. Postoji solidan program biblijskog obrazovanja kako za djecu tako i za odrasle. Nastojanje da se vjernici upoznaju sa Biblijom što bolje je

IZVOR:Siont.net