Afrički kardinal upozorava: Europa bi uskoro mogla nestati!

Afrički kardinal upozorava Europa bi uskoro mogla nestati
Snimka zaslona: YouTube

Afrički kardinal Robert Sarah, kojeg često nazivaju i nasljednikom pape Franje, upozorava da bi Europa zbog masovnih imigracija mogla nestati.

Robert Sarah, afrički kardinal koji služi kao vođa Vatikanske liturgijske kancelarije, često se u tradicionalističkim krugovima naziva njihovom nadom da će jednog dana biti nasljednik pape Franje.

Oni koji nastoje upotrebljavati Bibliju za promoviranje migracije, guraju “lažno” tumačenje Svetog pisma, rekao je kardinal Sarah u novom intervjuu za francuski dnevnik Valeurs Actuelles.

Masovnu migraciju je takođe označio kao “novi oblik ropstva”. Kardinal je već podizao prašinu u medijima svojim konzervativnijim stavovima o liturgijskim praksama, islamu, migracijama i drugim pitanjima, prenosi Fox News.

Ti stavovi su bili potpuno razotkriveni u članku francuskog dnevnika, u kojemu se Sarah iz Gvineje razljutio na svećenike i biskupe koji “govore nejasne i neprecizne stvari, kako bi izbjegli kritiku i promovirali glupu evoluciju sveta”.

O Europi, Sarah je rekao da Crkva ne bi trebala surađivati u stavovima koji potiču sve veće prihvaćanje masovnih migracija na tradicionalno kršćanski kontinent.

“Svi migranti koji stignu u Europu su bez novca, bez posla, bez dostojanstva … Je li to ono što Crkva želi?”

“Crkva ne može surađivati s ovim novim oblikom ropstva u obliku masovne migracije. Ako Zapad nastavi s tim planom, postoji veliki rizik da će, zbog nedostatka rađanja djece, Europa nestati i da će je napasti stranci, baš kao što su Rim napali barbari.”

“Moja zemlja je pretežno muslimanska. Mislim da znam o čemu govorim”, dodao je ovaj afrički kardinal.

Sarahovi komentari u oštroj su suprotnosti s onima pape Franje o toj temi. Papa Franjo je u više navrata naglašavao vrijednost migracija i posebno je ohrabrio europske zemlje da otvore granice za migrante koji dolaze iz zemalja trećeg sveta.

U intervjuu je kardinal pozvao Europu da izbjegne prihvaćanje materijalizma i da ne zaboravi svoju kršćansku baštinu i korijene, upozoravajući da bi to moglo dovesti do izumiranja same Europe.

“Ako Europa nestane, a time i neprocjenjive vrijednosti starog kontinenta, islam će napasti svijet” – rekao je kardinal Sarah. “Tada bi se potpuno promijenila kultura, antropologija i vizija morala.”