NaslovnicaSvjedočanstvaAko je Bog spasio mene, tada može spasiti svakoga

Ako je Bog spasio mene, tada može spasiti svakoga

Ako je Bog spasio njega koji je moralno pao te ga je mrzio iz dubine duše, tada može spasiti svakoga, bez obzira na stanje i prošlost.

Rođen sam u sukobu. Moja majka bila je pobožna kršćanka, a otac dogmatični ateist. Jednog dana udario je moju majku i osjetio sam veliki strah. Moj je brat bio snažno pretučen. Otac je uhvatio mog brata za kosu i izvukao ga iz kreveta, vukao po podu i bacio niz stepenice.

U noćnim morama još uvijek čujem brata kako viče: „Žao mi je, žao mi je.“ Moja majka je u suzama preklinjala: „Prestani, molim te prestani,“ a otac se nadvio nad moga brata, koji je šutio i mlatio ga. Zaslijepljen mukama, sakrio sam se u kut, pokušavajući ne slušati agoniju svojih najmilijih. Pokrio sam uši. Kleknuo sam svake večeri pokraj svog kreveta i molio se: „Isuse, molim te, spasi mog tatu.“

Mrzio sam školu. Nisam imao prijatelja, osjećao sam se usamljeno jer nisam mogao govoriti japanski i bio sam jedini kršćanin. Vršnjaci iz razreda su me maltretirali i smijali su mi se. Počeo sam se sramiti svoje vjere.

Povratak kući bio je pakao, jer gledanje onih, koje volim, a koje moj otac mlati, bilo je neizdrživo. Nisam imao kamo otići. Moja jedina utjeha i bijeg od užasa bila je glazba. Kad god bi me bilo strah, kad god bih osjetio povredu, tugu ili depresiju, svirao sam klavir i pronalazio privremeni mir. Iako to nije dugo trajalo, to je ipak bilo mjesto gdje sam, barem privremeno, mogao pobjeći od okrutnosti stvarnosti. 

Odlazak od Boga 

Počeo sam sumnjati u Boga i na kraju sam se udaljio od Njega. S 12 godina pridružio sam se članovima bande. Bio sam vrlo ljut, depresivan dječak. Postao sam ovisan o raznim grijesima. Pokušavao sam ispuniti prazninu u sebi različitim užicima ovoga svijeta. Znao sam, duboko u sebi, da život nije samo ovo.

S 15 godina sam odlučio pobjeći od kuće. Do tada sam dobio loše ocjene u svim školskim predmetima. Mrzio sam sebe, svoje roditelje, svoju školu, vlasti, sve odrasle i kršćane. Kršćani su, zaključio sam, bili samopravedni, licemjerni, ljudi koji jedino što znaju jest osuđivati. Sjećam se da sam si rekao: „NIKADA neću biti jedan od njih!“ 

Iznad svega, mrzio sam Boga svim srcem. Mrzio sam propovijedi, u kojima se ponavljalo: „Bog je ljubav i ima divan plan za tvoj život.“ Ako me Bog zaista tako voli, zašto mi nije dao oca koji bi me volio?! Ako me Bog tako volio, zašto me nije mogao zaštititi na ulici?

Moralno sam snažno pao. Mrzio sam Boga. Volio sam upravo one stvari koje je Bog mrzio i mrzio sam one stvari koje je Bog volio. Uživao sam i hvalio sam se svojim nemoralnim djelima i grješnim životom. Bio sam veliki grješnik. 

Policija me uhitila kad sam imao 15 godina. Poslali su me na sud. Dok su mi stavljali lisice i kretao prema policijskoj postaji, imao sam susret s Bogom u policijskom automobilu. Osjetio sam kako govori: „Jonathane Hayashi, imam veći plan za tebe. Ti pripadaš drugdje.“

To sam ignorirao, ali On nije ignorirao mene. Naučio sam da je Bog stvaran, da ga istinski želim upoznati. Odlučio sam napustiti školu, svoju bandu i djevojku i umjesto toga počeo sam tražiti Boga. S 15 godina postao sam stolar. Jedina nada mi je bio Bog. Prvi put u životu počeo sam čitati Bibliju.

Dolazak pastora 

Ubrzo sam upoznao pastora K. U ovom je čovjeku bilo nešto drugačije. Bio je ispunjen radošću i ljubavlju. Iako su me svi ostali kršćani izbjegavali i prezirali, on mi je prilazio i ohrabrivao me. Ponašao se prema meni kao da sam mu sin.

„Pastore, u čemu je tajna?“, pitao sam.

“Jonathane, Bog je mene spasio, pomogao mi je i voli me“, rekao je. „To je više nego dovoljno.“

Sa 16 godina sam službeno povjerovao u Isusa, Bogu na slavu. Nisam više mrzio Boga; volio sam ga. Čak sam poštivao autoritet i uživao sam u provođenju vremena s ostalim kršćanima. 

Božjom milošću, ne samo da sam oprostio svom ocu, već sam ga naučio voljeti. U listopadu 2011. moj je otac upoznao spasonosnu Božju milost. Još uvijek slavimo Boga za ovo čudo.

Moj život nikada nije bio isti od susreta s Isusom. Sve se promijenilo kad je ušao i preokrenuo moj život. Iako sam išao ravno u pakao, Isus me spasio od te vječne osude. Ja sam primjer Isusove pobjedonosne milosti. 

Autor: Jonathan Hayashi; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Thegospelcoaliton.org; Prevedeno i objavljeno uz dopuštenje portala Thegospelcoalition.org koje vrijedi za portal Novizivot.net.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE