Ako se danas brineš zbog prolaznih stvari, Bog ima poruku za tebe

Ako se danas brineš zbog prolaznih stvari, možda trebaš čuti ovu poruku. Uzdaješ se u Isusa i jedino u Isusa!? Zašto si onda uznemiren?

»Bolje se Jahvi uteći nego se uzdati u čovjeka.« Psalam 118,8

Bez sumnje, čitatelj je u iskušenju, uzdati se u vidljive stvari ili čekati jedino na nevidljivog Boga. Kršćani često traže pomoć i savjet od ljudi umjesto da se u svemu pouzdaju u svog Boga. Ako se danas brineš zbog prolaznih stvari časak ću s tobom govoriti.

Uzdaješ se u Isusa i jedino u Isusa!? Zašto si onda uznemiren? »Imam neku veliku brigu!«. Zar nije pisano: »Predaj Gospodu sudbinu svoju«? »Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom sa zahvalnošću prinesite sve Bogu sa zahvalnošću.«. Zar se ne možeš uzdati u Boga i u prolaznim stvarima? »Ah, želio bih da mogu«.

Ne uzdaješ li se u Boga u zemaljskim stvarima, kako se usudiš u Njega pouzdati na duhovnom polju? Pouzdaješ se da spašava tvoju dušu, a nemaš pouzdanja u manjim stvarima!

VIDI OVO: Što je Isus mislio kada je rekao: “Tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada”?

Zar nije dovoljan Bog da zadovolji tvoje potrebe, zar ti nije dovoljna Njegova svemoć? Zar su ti potrebne neke druge oči, osim Njegovih, da vide sve skrivene stvari? Da li je Njegovo srce klonulo? Je li Njegova ruka malaksala? Ako je tako, traži sebi drugog boga.

Ako je On savršen, svemoguć, vjeran, istinit i sveznajući, zašto toliko lutaš i tražiš drugi oslonac? Zašto prekopavaš zemlju i tražiš drugi temelj ako je ovaj dovoljno jak da nosi svu težinu?

Kršćanine, ne miješaj vino s vodom, ne prljaj zlato svoje vjere s kalom pouzdanja u čovjeka. Uzdaj se jedino u Boga i neka je tvoja nada jedino u Njemu. Ne uzdaj se u Joninu tikvu već u Joninog Boga. Neka pjeskoviti temelj zemaljskog pouzdanja nerazumni ostave sebi. Ti budi sličan onome koji predviđa buru i gradi sebi mjesto na Stijeni.

Autor: Charles Spurgeon