Aktivistkinja za život napadnuta ispred klinike za pobačaje

Još je jedna aktivistkinja za život ovaj mjesec napadnuta ispred klinike za pobačaje u Alabami. Taj napad je samo jedan u nizu mnogih napada, vandalizama i drugih neprijateljskih radnji protiv osoba koje zagovaraju pravo života za nerođenu djecu.

Savjetnica Mary Baggett posljednja je žrtva jednog takvog napada. Navodno ju je 3.5. napala pobornica pobačaja ispred klinike za pobačaje te ju je počela udarati šakama, piše Lifenews.

„Žena koja mi je prišla počela me udarati u ruke“, rekla je Bagget, „Čini se da sam držala kameru s obje ruke jer mi je jedna ruka puna masnica, a boli me i ruka u kojoj sam držala mobitel. Ona je tada zgrabila moj mobitel i potrčala do svog automobila. Otišla sam za njom i zahtijevala da mi vrati mobitel, a ona ga je nakon nekog vremena bacila u travu.“

Snimka incidenta prikazuje malu grupu aktivista za život koji su stajali na pločniku ispred klinike. Prišla su im dva automobila, a netko je počeo vikati iz jednog od njih. Jedan od muških aktivista je odgovorio, a tada je iz automobila izašla žena koja je prišla skupini.

„Ne dam ti dopuštenje da me snimaš“, žena je počela vikati.

Na snimci se vidi da je zamahnula rukom prema muškarcu, ali nije jasno je li ga zapravo i udarila. Tada je prišla Bagget koja je držala kameru. Žena ju je počela udarati, a u tom trenutku je Baggetina kamera ispala i ugasila se.

Bagget je izjavila da su joj ruke puna plavica i natečene.

„Moj ruke, noge i leđa bole. Moglo je biti gore. Hvala ti Oče za Tvoju zaštitu“, napisala je na Facebooku.

Dodala je: „Muškarac koji je bio u prvom automobilu, a s kojim je ta žena očito bila, se vratio do nas prije nego je stigla policija. Pomislila sam da će nas pokušati ozlijediti tako da sam ga uslikala i rekla mu da je policija na putu. On je otišao u žurbi. Nazvala sam policiju i podnijela prijavu.“

Nije jasno je li policija identificirala napadačicu.

U posljednje vrijeme broj sličnih incidenata drastično je porastao. Ovo proljeće zabilježena su najmanje dva fizička napada na starije aktiviste u Kentuckyju i Kaliforniji. Jedna osoba u Kentuckyju je morala na operaciju noge i rehabilitaciju kao posljedicu napada.

Ujedno, podatci naznačuju da je samo ove školske godine zabilježeno 50 napada na studentske i učeničke skupine zagovornika za život.

Čak je došlo do toga da je ponuđen novac osobama koje bi otkrile identitet nekih od počinitelja nasilnih djela.

Video možete pogledati na OVOM LINKU!