Alyssa Milano se pohvalila svojim pobačajima, no pastor je uzvratio udarac

Alyssa Milano se pohvalila svojim pobačajima, no pastor je uzvratio udarac
Foto: Instagram

Alyssa Milano postala je jako poznata po svom aktivizmu za pravo pobačaja. Nastojala je skupiti slavne osobe kako bi bojkotirale Georgiju te je koštala Hollywood oko 10 milijardi dolara.

Od tada je postala vrlo glasna na društvenim mrežama gdje zagovara normaliziranje pobačaja, a došla je tako daleko da je pokušala svoja uvjerenja potkrijepiti citatom iz Biblije.

OGLAS

Ovaj tjedan je na svom podcastu „Sorry Not Sorry“ (hrv. Žao mi je, ali nije mi žao), podigla mnogo obrva kada je podijelila svoju priču o pobačaju.

„Da se nisam 1993. odlučila za dva pobačaja, moj bi život bio uskraćen za pregršt radosti koje danas imam“, rekla je Milano, „Nikada ne bih bila slobodna biti ja – a to je i glavni cilj ove borbe: sloboda“.

„Nisam bila spremna biti majka tako da sam se odlučila za pobačaj“, objasnila je, „Ja sam odabrala. To je bio moj izbor. I bio je to pravi izbor za mene“.

Milano tvrdi: da nije odlučila napraviti pobačaj kada je bila u dvadesetima, sada ne bi bila u braku s Daveom Bugliarijem te ne bi imala sina i kćer koje je rodila 2011. i 2014. godine, prenosi Faithit.

Očekivano, njezina tvrdnja da bi ju zadržavanje beba lišilo za „pregršt radosti“ je mnoge digla na noge. Jedan je pastor iz Kalifornije odlučio pokrenuti online pokret kao odgovor na tu njezinu rečenicu.

OGLAS

Jarrid Wilson, pastor, napisao je odgovor na Twitteru: „Svi bi trebali objaviti sliku svoje djece i upotrijebiti oznaku #greatjoys (hrv. Pregršt radosti).

VIDI OVO: Može li Bog oprostiti pobačaj?

Kako bi pokazao da djeca jesu izvor pregršt radosti, ovaj je pastor ohrabrio mnoge obitelji da pošalju slike svoje djece koja su im živote učinila divnima.

Odgovor je bio iznimno pozitivan, a mnogo je roditelja objavilo slike sa svojim „radostima“, velikim i malim.

Neki su čak pisali o tome da nisu sva njihova djeca bila „planirala“, ali da nisu zbog toga ni malo manji blagoslov.

OGLAS

„Troje od četvero bila su iznenađenja“, napisala je jedna korisnica, „Nikada nismo bili ‘spremni’ ekonomski ni na koji drugi način, za njih. Oni u moj život donose pregršt radosti te nikada ne bih niti jedno od njih mijenjala ni za što drugo na svijetu“.

„Djeca su naša budućnost i Božji blagoslov, a ne teret, kakvima ih mnogi ljudi – pogotovo oni usmjereni na svoja postignuća i ciljeve – čine“, rekao je pastor Wilson.

Objasnio je da, iako pobačaj nije „neoprostiv“, Milano ima vrlo „štetan i mentalno uznemirujući“ stav.

Wilson je rekao da smatra da je jedan od najvećih mitova današnjice izjava da su nam djeca samo teret.

„Vjerujem da današnji svijet treba prestati tretirati djecu kao teret“, rekao je, „Htjela ona to priznati ili ne, sada ima dvoje djece u raju s kojima nikada neće moći iskusiti radost roditeljstva“.

OGLAS