Glumica Alyssa Milano tvrdi da vjeruje u Boga, a koristi Bibliju kako bi promovirala pobačaj

Glumica Alyssa Milano tvrdi da vjeruje u Boga, a koristi Bibliju kako bi promovirala pobačaj
Snimka zaslona: YouTube

Glumica Alyssa Milano otvorena je zagovornica pobačaja koja je preneražena zbog novog prijedloga zakona u saveznoj državi Georgiji. Taj zakon bi zabranio pobačaj čim djetetu počne kucati srce što može biti oko 6 tjedana od početka trudnoće.

Milano se javno bori protiv tog zakona tako što se udružuje s drugim zvijezdama koje su rekle da će bojkotirati Georgiju ako čelnici potpišu taj zakon. U ponedjeljak je Milano objavila popis holivudskih zvijezda koje odbijaju raditi sa Georgiom ako potpiše zakon.

OGLAS

Milano se ujedno okrenula Pismu kako bi pronašla biblijsku potvrdu svojih stavova o pobačaju.

„Volim Boga. Vjerujem u Boga“, počela je, „Ali je vjerujem da moja osobna vjerovanja koja ne možemo potvrditi trebaju imati primat nad znanstvenim činjenicama koje možemo potvrditi.“

Milano je zaključila objavu citiranjem Ivana 3,12: „Ako vam rekoh zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati kad vam budem govorio nebesko?“.

Zagovornici za-život odmah su prozvali Milano što koristi Bibliju kako bi podržala pobačaj.

„Ne moraš voljeti Boga da priznaš znanstvenu činjenicu da jedinstveni i individualan ljudski život započinje začećem“, rekla je Lila Rose, „No ako voliš Boga, onda ujedno voliš i Njegovu djecu. On je Otac, a svatko od nas je Njegovo dijete stvoreno na Njegovu sliku.“

OGLAS

„Ova objava samo pokazuje da znaš vrlo malo o znanosti i o teologiji“, napisala je Allie Beth Stuckney.

„’Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh’… i točka“, jedan korisnik citirao je Jeremiju (1,5).

Drugi je korisnik citirao Rimljane (1,21-22): „Jer premda upoznaše Boga, ne iskazaše mu kao Bogu ni slavu ni zahvalnost, nego ishlapiše u mozganjima svojim te se pomrači bezumno srce njihovo. Gradeći se mudrima, poludješe (…)“.

U međuvremenu, Milano nastavlja prijetiti bojkotiranjem Georgije. U pismu koje je naslovljeno na zakonodavce Georgije ona taj zakon naziva zlim.

„Ovaj bi zakon uklonio mogućnost da žene prime medicinsku njegu prije nego uopće i znaju da su trudne te će prisiliti mnoge žene da se podvrgnu tajnim i opasnim zahvatima koji im mogu ugroziti zdravlje“, rekla je.

OGLAS

„Ne možemo zamisliti državnog službenika koji bi morao reći ljudima: ‘Proveo sam tako zao zakon koji je koštao državu bilijune dolara’. To nije baš najbolji slogan za kampanju, ali budite sigurni da ćemo se potruditi da stoji uz vaše ime ako potpišete taj zakon“, rekla je Milano.