Američka obitelj posvojila djevojčicu iz Afrike, a kada je naučila engleski otkrila im je tužnu istinu
Snimka zaslona: YouTube

Američka obitelj je bila oduševljena što je posvojila djevojčicu iz Ugande, a kada je djevojčica naučila engleski jezik otkrila im je istinu koja ih je zapanjila.

Ova obitelj iz Ohia je bila presretna što može posvojiti dijete iz Ugande. Međutim, nakon što je došla u SAD te kada je njezin engleski napredovao, počela im je pričati o svom životu, a oni su shvatili da nešto nije u redu, piše Međugorje Info.

Jessica i Adam Davis imaju četvero biološke djece te su htjeli posvojiti jedno siroče. Obratili su se europskim savjetnicima za usvajanje (EAC) kako bi započeli proces. Pronašli su malu djevojčicu iz sela u Ugandi. Agencija im je rekla da je otac djevojčice preminuo, a da se majka o njoj nije brinula.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

U travnju 2015. godine, Jessica i Adam su došli u Ugandu upoznati petogodišnju Matu, svoju buduću kćer. U intervjuu za CNN, Jessica je ispričala da je Mata bila u sirotištu, bez igračaka, s rešetkama na prozorima. Nakon šest mjeseci u SAD-u, Matin engleski je napredovao i svojoj novoj obitelji je pričala o svom životu u Ugandi. Jessica je bila duboko potresena Matinom pričom.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Sve što su joj rekli u agenciji za posvajanje bile su laži. Mata im je ispričala kako je njezina biološka majka brižna i puna ljubavi, nije bilo govora o nemaru.

Jessica je shvatila da je nesvjesno sudjelovala u prevari kojom je brižnoj obitelji oduzela kćer. Znali su da moraju nešto poduzeti. Morali su Matu vratiti majci.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Nakon video poziva između Mate i njezine majke postalo je jasno da ona nije nemarna majka kakvom ju je agencija prikazala.

Susret Mate i njene obitelji bio je uistinu dirljiv. Tijekom povratka u Ugandu, Jessica je upitala Matu što će prvo učiniti kada vidi majku, a Mata je odgovorila: “Zagrlit ću je.”

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Ispostavilo se da je agencija uvjerila Matinu majku da će Mata otići kod obitelji koja će financirati njeno školovanje nakon kojeg će se vratiti kući. Nije znala da zapravo potpisuje dokument kojim se odrekla svih svojih roditeljskih prava. S druge strane, Jessica i Adam su za usvajanje djeteta platili agenciji 15 000 dolara.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Tijekom pronalaska Matine majke otkriveno je i da Mata nije bila jedino dijete otrgnuto od obitelji koje su kasnije (pro)dali na usvajanje. Postojali su i drugi slični slučajevi.

Obitelj Davis je ispravno odlučila vratiti Matu njezinoj majci, “Da je nama naše dijete oduzeto, htjeli bismo da nam ga vrate”, objasnio je Adam. Osmjeh na Matinom licu kada je ugledala majku pravi je pokazatelj njihovog sretnog obiteljskog odnosa.