anđeo cesta život
Foto: Facebook

Kada se dogodila nesreća u kojoj je cijev proletjela kroz njegov vjetrobran trebala je proći kroz lice Steavea Montgomeryja i ubiti ga. No nije. Steve smatra kako ga je anđeo čuvao sigurnim tijekom strašne nesreće.

Muškarac iz Missourija Steve Montgomery putovao je kući s posla kada se dogodila nesreća. Vozio je državnom cestom i primijetio da se na cesti kotrlja cijev. Upravo nakon toga kamion je prešao preko cijevi, i umjesto da se nastavi kotrljati, ona je poletjela i probila vjetrobran Steveovog auta!

Cijev koja je probila vjetrobran

Ispalo je da je ta cijev zapravo osovina pogona, i kada je probila vjetrobran mogla je razbiti Steveovo lice… no čudesno, nije.

„Poletjela je ravno u zrak, okretala se i okretala… kao da ju je netko zgrabio u zraku“, prisjetio se Steve. „…bilo je kao da su ju oni uzeli i bacili u moj auto… Nisam mogao ni sjediti jer je cijev bila točno tamo gdje je moje lice… Ne bih ni trebao biti ovdje i razgovarati s vama.“

Par koji je vozio ispred Stevea zaustavio se i mislili su da je mrtav. Unatoč tome što Steve nije mogao vidjeti gdje vozi, nekako je uspio sigurno parkirati auto sa strane.

To je još jedna nevjerojatnost koju on pripisuje svom anđelu čuvaru.


„Mislim da je anđeo vozio kamion“, rekao je Steve. „Nisam mogao vidjeti cestu i držati auto ravno, netko drugi ga je vozio.“

Steve je bio još više uvjeren da ga je posjetio anđeo nakon što je uslikao auto s probijenim vjetrobranom, a na slici se mogu vidjeti oblaci u obliku „V“ koji za Stevea predstavljaju anđeoska krila.

To mu stoji kao podsjetnik koliko je toga dana bio blagoslovljen!

Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim. (Psalam 91,11)