Ne nasjedajte na Antikristov ekumenizam, upozorava katolički biskup
Foto: Lifesitenews.com

Uspostava Kraljevstva mira bez Krista pripada nikome drugome nego Antikristu.

Reakcije na dokument potpisan u veljači ove godine u Abu Dhabiju, a u kojem je potpisnik i Vatikan i u kojem se tvrdi da je mnoštvo svih religija Božja volja, izaziva reakcije biskupa diljem svijeta, piše Lifesitenews.

Ovog puta oglasio se i švicarski biskup Marian Eleganti koji je upozorio da potpisivanje tog dokumenta znači izravno izbacivanje Isusa Krista kao jedinog Spasitelja svijeta.

‘Budući da Bog nije biće koje je kontradiktorno u sebi, Eleganti upozorava: On ne može željeti heterogenu ideju o Njemu, a time i veći broj religija koje proturječe jedni drugima.’

VIDI OVO: ”Vatikan je izdao Isusa Krista kao jedinog Spasitelja svijeta!”, tvrdi katolički biskup

‘Islam je eksplicitno anti-kršćanska religija koja negira upravo ono što čini suštinu kršćanstva: božansko sinovstvo Isusa Krista i Trojstvenog Boga povezanog s njim’, dodaje.

No, prelat Eleganti u svojim razmišljanjima ističe još nešto, a to je da uspostava Kraljevstva mira bez Krista pripada nikome drugome nego Antikristu.

VIDI OVO: Ako se ne podredite Kristu, podredit ćete se Antikristu. Nećete ni prepoznati da ste u zabludi!

‘Ironično, onaj koji će sve religije pomiriti je Antikrist opisan u priči o Antikristu Vladimira Solovjeva 1900. godine. Upravo on obećava takvu jednakost, relativizam i ekumensko kraljevstvo mira u kojem svi sudionici bez obzira na istinu čine ono što Antikrist želi, a to sve za miran suživot bez vjerske proturječnosti među njima. Pritom, upozorava biskup, takav Antikristov ekumenizam ima samo jednu zajedničku točku, a to je da svi poriču posredovanje Isusa Krista kao uvjet za postojanje kraljevstva mira.’

VIDI OVO: Je li EKUMENIZAM koristan ili opasan trend koji vodi u otpad?

Biskup je još dodao: ‘Jedini koji je Bog i tko doista može obnoviti ljudsko srce iznutra, to je Isus Krist i Njegovo Evanđelje!’, piše Dnevno.hr.