Naslovnica Novosti Kršćanske vijesti Ateisti i agnostici kažu da ne vjeruju u Boga, no ovo vam...

Ateisti i agnostici kažu da ne vjeruju u Boga, no ovo vam nikada neće priznati

Istraživanje je pokazalo da se ateisti i agnostici u krizama mole Bogu, iako tvrde da ne vjeruju u Njega.

Kad zapadnu u nevolje i nevjernici se okreću Bogu, iako i dalje ustraju na tome da nisu religiozni. Svaki četvrti ateist ili agnostik hvata se molitve kad se suoči s krizom no manje od polovice svih molitelja misli da je Bog čuo njihove molbe, pokazalo je istraživanje ComResa za kršćansku humanitarnu organizaciju Tearfund, piše Mail Online.

Ateistima i agnosticima podjednako, osobna kriza ili tragedija najčešći je razlog da se okrenu molitvi. Četvrtina njih priznaje da se da ih molitva tješi te da se tako ocjećaju manje usamljenima.

U posljednjih 35 godina broj Britanaca koji odlaze u crkvu pao je sa 6,5 milijuna na jedva tri milijuna, javlja internetska stranica Faith Survey.

S druge strane, redovno moli više od polovice svih punoljetnih Britanaca, jedino što to ne rade u crkvama. Trećina ih moli ujutro ili prije odlaska u krevet, a Božju pomoć često zazivaju i dok kuhaju ili vježbaju. Svaki peti Britanac moli se dok obavlja kućanske poslove, a njih 15 Boga zaziva dok putuje. U molitvama se najčešće spominje obitelj (70 posto), 42 posto molitvi zahvale su Bogu, a po 40 posto zahtjevi su za ozdravljenjem ili spominju prijatelja, piše Vecernji.hr.

NAJNOVIJI ČLANCI