NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeAutistični dječak se približio djelatniku u trgovini - tata nije očekivao kako...

Autistični dječak se približio djelatniku u trgovini – tata nije očekivao kako će reagirati

Autistični dječak se približio djelatniku u jednoj od najvećih trgovina u Australiji. Njegov tata nije mogao vjerovati kako će reagirati. 

Coles je jedna od najvećih trgovina u Australiji, te osim što imaju stvarno odlične proizvode, poznati su po iznimno dobrim radnicima. 

Jedan je kupac podijelio kako je ostao zadivljen nakon što je svjedočio razmjeni između djelatnika i njegovog sina u Colesu u Cardinia Lakesu. 

Dave, stanovnik Victorije, okrenuo se Facebooku te je podijelio objavu o vrlo značajnom susretu njegovog 8-godišnjeg sina, Tima, koji je autističan i ne može govoriti, i radnika u Colesu.

Tim je prišao radniku dok je radnik slagao kekse na polici, a radnik je reagirao tako što je i Tima uključio u proces slaganja te je svojom „nevjerojatno velikodušnom gestom“ jako obradovao dječaka. 

U svojoj objavi Dave je pohvalio djelatnika jer se potrudio socijalizirati se s Timom tijekom ovih teških vremena. 

„Sve pohvale divnom timu i Coles trgovinama ovog jutra“, rekao je Dave. 

Djelatnik se zaustavio i pokazao mu što radi

„Kada mu je moj neverbalni, autistični sin prišao jer je bio znatiželjan što on radi sa svim tim keksima (koje moj sin jako voli), djelatnik se zaustavio te mu je pokazao što radi i proveli su pet sretnih minuta slažući kekse zajedno na policu“, dodao je Dave. 

„Onda nas je deset minuta kasnije taj djelatnik našao na drugom kraju trgovine te mu je dao kutiju čokolade jer je bio odličan pomoćnik. 

Za dječaka koji nema mnogo prilike za socijalizaciju zbog trenutne situacije, a kada i ima tu su poteškoće, ovaj mala interakcija i divna gesta su mu uljepšali dan. 

On je pravi heroj.“ 

Daveova objava je došla do mnoštva ljudi koji su bili ganuti Timovim iskustvom. 

Jedna je osoba rekla: „Taj mi osmijeh topi srce. Ovo je predivna priča.“ 

„Njegovo lice sve govori. Hvala ti, djelatniče – jako si dobar i suosjećajan.“ 

„Dao je nadu mnogim roditeljima, ne samo roditeljima ovog djeteta. Ova je priča dotaknula srca mnogih.“ 

Glasnogovornik za Coles je odgovorio: „Uvijek tražimo načine da udovoljimo ljudima s različitim potrebama tako što stvaramo okoliš u kojem se naši kupci i članovi osoblja osjećaju ugodno.“ 

Tata nije očekivao tako velik odjek svoje objave

Dodali su: „Coles je bio prvi veliki trgovački lanac koji je imao Sat Tišine što je jako važno za naše kupce kojima je teško kupovati u okolišu s previše podražaja. Mi im pomažemo tako što smanjujemo buku, svjetla i druge stvari koje ih mogu ometati.“ 

„Uvijek smo jako sretni kada čujemo da članovi našeg tima stvaraju posebne trenutke za kupovinu za naše kupce te smo zahvalni što su roditelji uzeli malo svog vremena da pohvale pozitivnu gestu našeg zaposlenika.“ 

Dave nije očekivao tako velik odjek svoje objave. Rekao je: „Malo sam iznenađen, da budem iskren. Samo sam htio da zaposlenik i njegov nadređeni znaju da je on jako dobra osoba.“