Beba hrvatskog bračnog para progutala marihuanu
Foto: Pixabay

Beba se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, u induciranoj komi.

Djevojčica hrvatskog bračnog para koji živi u Italiji progutala je drogu i liječnici se bore za njezin život.

Kako pišu lokalni talijanski mediji, jučer popodne u okolici grada Foggie beba se domogla opijata nakon čega je počela gubiti svijest. Prema podacima istražitelja, roditelji starosti 34 i 39 godina, bebu su u bolnicu donijeli u četvrtak navečer.

U bebinu grlu pronađeni su sitni ostaci marihuane, a analiza urina potvrdila je sumnje u prisutnost kanabinoida u tijelu. Liječnici u bolnici Ospedali Riuniti su odmah stanje jednogodišnje djevojčice ocijenili kao vrlo ozbiljno.

Djevojčica se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, u induciranoj komi, javlja Il Mattino, a liječnici nisu još sto posto sigurni o čemu se radi.

“Ili je marihuana ili je hašiš. Ne možemo sa sigurnošću reći zbog sline. Možda je taj komadić dijete žvakalo dulje vrijeme pa progutalo. Curica se trenutno nalazi u induciranoj komi i u vrlo teškom i neizvjesnom stanju. Pod lijekovima je kako bi organizam izbacio iz tijela neželjena sredstva. Analizom urina utvrđena je prisutnost kanabinoida. No i dalje je prerano bilo što prognozirati, treba pričekati da vidimo kako će teći oporavak i hoće li biti posljedica”, rekli su liječnici.

Karabinjeri su odmah izvršili pretres kamp-kućice u kojoj obitelj živi, no nisu pronašli ništa. Roditelji osim te curice imaju još troje djece.

“Molim vas, ostavite me na miru. Zabrinuti smo. Ostavite me na miru”, poručio je 39-godišnji otac novinarima talijanskog Mattina koji su ga zajedno s 34-godišnjom suprugom zatekli na parkiralištu bolnice, javlja Index.