Ova beba je pravi borac – rodila se s 400 grama i preživjela je

Ponosna majka podijelila je priču o borbi svoje kćeri koja je rođena sa samo 400 grama te su liječnici rekli da postoji manje od 20% šanse da će preživjeti. 

Ponosna majka ove nevjerojatne bebe ostala je u šoku kada je saznala da je trudna budući da su se i ona i suprug borili s neplodnošću te je mogućnost začeća bila gotovo nepostojeća. 

Kada je saznala da je trudna prošlo je već 7 tjedana od začeća. Majka nije mogla vjerovati da je ostala trudna, a liječnici su se čudili i divili, piše Lovewhatmatters.com

„Taj je trenutak sve promijenio“, rekla je majka nakon što je čula otkucaje srca svoje bebe. 

Na pregledu u 12. tjednu trudnoće liječnici su pronašli krvni ugrušak u maternici, a majka je stavljena na mirovanje. Za 6 tjedana je ugrušak nestao, ali problemi nisu. 

„Ginekologinja nam je rekla da naša djevojčica zaostaje u rastu 3 tjedna te da ima jako malo plodne vode. Bila sam visoki rizik u trudnoći“, rekla je majka. 

Kada je otišla specijalistu, dobila je vijesti da je mogućnost preživljavanja njezine bebe manja od 20%. Majka je bila poražena. No, odlučila je potražiti drugo mišljenje. 

Svi simptomi su ukazivali na spontani pobačaj

Nažalost, dobila je još loših vijesti. Rečeno joj je da svi simptomi ukazuju na skori spontani pobačaj

„Htjela sam odustati. Plakala sam, vrištala sam. Sjećam se da je Božja svijetlost počela stvarati put kada sam pala na dno dna. Svaki sam novi tjedan imala više nade i više vjere… Nisam mogla odustati… Bog me je odabrao da budem njezina majka…No, moja Adalee je sve više zaostajala u rastu“, svjedočila je majka. 

Nakon nekoliko pregleda majka je dobila vijest da se mora pripremiti za ono najgore. Kada je bila trudna 26 tjedana, liječnici su joj rekli da je smanjen protok krvi pupčanom vrpcom te da će vjerojatno pobaciti unutar iduća 24 sata. 

„Ne mogu objasniti što se dogodilo, ali sam u tom trenu dobila snagu koja nije bila moja. Znala sam da je to vrijeme za borbu. U tom trenu moja beba nije bila dovoljno velika da preživi. Rekli su mi da imam izbor: dati liječnicima da učine sve što mogu da ju spase ili ne učiniti ništa“, objasnila je. 

Liječnik joj je čak rekao da odustane od poroda da ne bi naštetila sebi. No, majka je znala što je najbolje. Rekla je: „Rekla sam im da učine sve što mogu da spase moju djevojčicu. Nešto u meni mi je govorilo da se borim za nju i to sam radila.“ 

Majka je stavljena na strogo mirovanje u bolnicu. Liječnici joj nisu dali ni 72 sata, ali su se dani počeli pretvarati u tjedan, a tjedan u čak tri tjedna. 

Tada je majka bila trudna 29 tjedana, a njezina je beba bila teška pola kilograma što je bilo veliko postignuće. 

No, kada na idućem sonogramu beba nije pokazivala znakove života, majka je znala da je došlo vrijeme za porod. 

Beba rođena s 400 grama
Foto: Lovewhatmatters.com

Njezina je kćer rođena 22.6.2017. godine u 29. tjednu trudnoće, a bila je teška samo 400 grama. Liječnici su rekli da nije moguće da tako slaba beba preživi, ali je majka bila uporna. 

„Prvi put kada sam ju vidjela koža joj je bila prozirna, mogla sam vidjeti sve kosti i organe u njezinom tijelu. Nisam mogla vjerovati da je tu i da se bori. Nisam mogla vjerovati da beba veličine limenke soka živi. Nije ni itko drugi“, prisjetila se. 

Adalee je prebačena u novu bolnicu te je morala biti intubirana. Odmah je stavljena na odjel intenzivne njege gdje je nastavljala dobivati na težini. Majka ju je prvi put uzela u ruke tek nakon tri tjedna od poroda. 

Rekla je: „Bio je to najljepši osjećaj na svijetu. Znali smo da nas čekaju mnoge zapreke. Rečeno nam je da će njezino zdravlje uvijek biti upitno i da se pripremimo za najgore. No, kroz mnoge molitve i neprospavane moći, shvatili smo da pobjeđujemo… Liječnici su nam rekli da još nisu čuli da je dijete tako maleno samo trebalo rasti te da nije imalo drugih problema. Nazvali su ju pravom zvijezdom.“ 

Beba 400 grama
Foto: Lovewhatmatters.com

Beba je pokazala da je pravi borac

Adalee je pokazala da je pravi borac. Dobro je rasla i razvijala se te je sama odlučila da više ne treba pomoć pri disanju. Kada je napunila 3 mjeseca disala je potpuno sama. Tada je prvi put pila iz bočice. Bila je to jedna vrlo vesela djevojčica koja je uvijek grabila cijevi uređaja oko sebe i kidala ih sa svog tijela. 

„Nakon 106 dana u bolnici, naša je beba došla kući. Adalee je tada imala malo više od dvije kile… Morala je imati uređaj za mjerenje rada srca jer je bila premalena. Kada je došla kući počela je još više napredovati“, izjavila je ponosna majka. 

Od dolaska kući malene Adalee prošlo je devet mjeseci, a njezina je majka objavila da joj je kćer odlično. 

Beba 400 grama danas
Foto: Lovewhatmatters.com

„Adalee je nadišla sva očekivanja. Liječnici su bili impresionirani njezinim napretkom. Malo je reći da smo blagoslovljeni čudom… Ona je uspjela. Preživjela je. Možda je mala, ali je snažna“, zaključila je majka uz riječi: „Bog je moje utočište.“