NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne priče"Tajanstvena beba" spašena iz ruševina potresa ponovno se spaja s majkom

“Tajanstvena beba” spašena iz ruševina potresa ponovno se spaja s majkom

“Tajanstvena beba” spašena iz ruševina potresa u Turskoj ponovno se spaja s majkom.

Ponekad se najljepše priče pojavljuju nakon najgorih oluja. U veljači 2023. potres magnitude 7,8 pogodio je južnu Tursku, usmrtivši desetke tisuća ljudi i mnoge zarobivši u ruševinama. U gradu Adani, jednomjesečno dijete iskopano je iz ruševine, nakon što je bilo zarobljeno nevjerojatnih 128 sati. Za divno čudo, prošla je neozlijeđena, ali njezine obitelji nigdje nije bilo.

Mislili su da su roditelji stradali

Beba je stavljena pod državnu skrb, a medicinske sestre su je nazvale “Gizem”, što na turskom znači “misterij”. Sljedeća 54 dana vlasti su tražile njezine nestale članove obitelji, no činilo se da su tragično stradali u potresu.

U međuvremenu, Yaseming Besdag ležala je u bolničkom krevetu u Istanbulu, tugujući zbog gubitka muža, dva sina i svoje male kćeri Vetin. Član obitelji saznao je da vlasti vraćaju tisuće djece njihovim obiteljima nakon što ih je razdvojila tragedija, pa su se obratili Vladi.

Ali kada su službenici napravili DNK test, otkrili su da je Gizem, “tajanstvena beba”, zapravo je Yasemingina kći! Majka i beba sada su napokon zajedno!