Bebe koje su preživjele pobačaj ostavljaju da umru

Bebe koje su preživjele pobačaj ostavljaju da umru
Foto: Lifenews.com

U Americi je na svijetlo dana izašla šokantna informacija. Naime, mnogo pokušaja pobačaja nije uspjelo tako da je 19 beba rođeno u Floridi, 11 u Minnesoti i 10 u Arizoni tijekom protekle tri godine.

Centar za kontrolu zaraznih bolesti vjeruje da je u Americi, između 2003. i 2014. godine oko 143 bebe preživjelo pokušaj pobačaja, a neki istraživači smatraju da je brojka još veća te procjenjuju da je riječ o 362 preživjele bebe između 2001. i 2010. godine, prenosi Life News.

OGLAS

Preživljene bebe u Ujedinjenom Kraljevstvu

Nakon novootkrivenih podataka na području Amerike, došlo je i do pobližeg istraživanja na području Engleske, a još je više istraživanja potrebno za točnije podatke.

2018. godine na svijetlo dana izašla je priča o Mohammedu Khanu koji je trebao biti ubijen u 25.-om tjednu trudnoće njegove majke ubrizgavanjem otrova, no, preživio je da bi se rodio i preminuo u majčinim rukama. Slično, trogodišnji Škot, Jack Harper, trebao je biti ubijen isisavanjem iz utrobe majke, no preživio je te je rođen živ.

VIDI OVO: Što Biblija uistinu kaže o pobačaju?

Jedan od najšokantnijih slučajeva jest slučaj 42-godišnje Mellise Ohden koja je 2019. godine progovorila o svom rođenju. Naime, Ohden su pokušali ubiti u utrobi tako što ju joj davali otrovnu supstancu pet punih dana. No, rođena je živa, ali su ju bacili u medicinski otpad da bi jedna medicinska sestra kasnije čula njezin plač.

Glasnogovornica za najveću Englesku ustanovu za pobačaje rekla je: „Mogućnost da pobačaj ne uspije je jako mal. U Ujedinjenom Kraljevstvu, oko 0,02% žena koje se odluče na kirurški pobačaj zapravo treba dodatnu proceduru“.

OGLAS

Ako se u obzir uzme statistika pobačaja Ujedinjenog Kraljevstva, dolazi se do 19 neuspjelih pobačaja po godini.

Potrebno je više informacija

Direktor SPUC-a, vodeće organizacije za-život u Ujedinjenom Kraljevstvu, John Smeaton je rekao: „Statistika koja stiže iz Amerike ukazuje na uznemirujuću činjenicu da mnogo više djece preživljava napade na njihov život nego što smo prije mislili. Ako se djeca u Ujedinjenom Kraljevstvu rađaju živa nakon neuspjelog pobačaja, onda društvo zaslužuje više informacija o tome“.