Naslovnica Novosti Svijet Benny Hinn se odrekao evanđelja prosperiteta: ''Evanđelje nije na prodaju''

Benny Hinn se odrekao evanđelja prosperiteta: ”Evanđelje nije na prodaju”

Benny Hinn je jedan od najpoznatijih televizijskih evangelizatora. Poznat je po svojim masovnim evangelizacijama iscjeljenja i takozvanom evanđelju prosperiteta.

U osnovi, ideja tog evanđelja je da će Bog novčanu velikodušnost (obično u obliku novčanih „poklona“ za njihove službe) nagraditi novčanim blagoslovima i bogatstvom.

Mnogi kritiziraju takvu vrstu evanđelja, a mnogi propovjednici prosperiteta optuženi su da ga u osnovi propovijedaju samo kako bi se obogatili.

Međutim, u ovom videu Hinn kaže da mijenja svoju teologiju.

Kaže da sada drugačije gleda Bibliju nego prije 20 godina.

Hinn je rekao da je u početku oklijevao hoće li javno objaviti svoje odbacivanje evanđelja prosperiteta jer nije želio povrijediti svoje prijatelje “koji vjeruju u stvari u koje više ne vjerujem.”

Rekao je da je uvreda reći: Dajte 1.000 dolara. “Mislim da je uvreda Duhu Svetomu staviti cijenu na Evanđelje. Završio sam s tim.”

U jednom je trenutku Hinn pitao gledatelje “Jesam li vas šokirao?” “Davanje je postalo takav trik da me boli želudac”, rekao je.

Pred kraj snimke 66-godišnjak je poručio gledateljima: „Ne želim doći u nebo i biti ukoren. Mislim da je vrijeme da jasno kažemo: Evanđelje nije na prodaju.”

On nije prvi popularni tv evangelizator koji je promijenio svoj ton o blagostanju ili teologiji “riječi vjere”. Prije njega je to učinila i poznata kršćanska propovjednica Joyce Meyer koja je priznala da je propovijedala lažno evanđelje.

NAJNOVIJI ČLANCI