Tupac Mosley prošao je stvari kroz koje niti jedno dijete ne treba proći. Unatoč svim teškoćama, on je uspio ostvariti svoj san. 

Posljednjih nekoliko godina bilo je jako teško za Tupaca. 2018. godine je izgubio oca zbog bolesti. Njegova majka nije mogla platiti sve račune tako da je cijela njihova obitelj završila na ulici. Neko su vrijeme živjeli u šatoru usred Memphisa. 

Bila je to užasna situacija. Na svu sreću, obitelj je uskoro pronašla sklonište koje ih je primilo. Sve se to moglo jako loše odraziti na Tupaca i njegovo školovanje. 

U to je vrijeme bio u srednjoj školi te je bio odlučan u nastojanju da stvori nešto od svog života. Svaki bi dan kasno ostajao u knjižnicama kako bi učio. Ponekad je njegova majka trebala pomoć, no on je uspijevao postići ravnotežu između pomaganja obitelji i učenja.

Uskoro je za njega saznala humanitarna organizacija For the Kingdom koja mu je odlučila pomoći. Ta mu je organizacije objasnila da će moći ići na fakultet ako bude imao dovoljno dobre ocjene. Zahvaljujući potpori te organizacije Tupac je vjerovao da može skupiti milijun dolara u školarini ako bude imao dobre ocjene. 

VIDI OVO: Studenti izumili novi gips za slomljene kosti: udoban, lagan i vodootporan

No, on je nadmašio i svoja i tuđa očekivanja. Na kraju je završio na vrhu svog razreda i generacije. Ujedno je dobio i 3 milijuna dolara u školarini. Nije mogao vjerovati da je to moguće. Prije je odlazak na fakultet bio samo san, a sada je bio financijski osiguran za cijelo vrijeme studiranja. Ujedno, oko 40 fakulteta mu je otvorilo svoja vrata. 

Tupac je odlučio ostati blizu kuće kako se ne bi odvajao od obitelji. Studira inženjering na sveučilištu u Tennesseeju. 

Kada je njegova priča procurila u javnost dobio je mnoge pozitivne komentare. Čak se pojavio i na televiziji. No cijelo je to vrijeme ostao vrlo skroman. Kada ga je voditelj na televiziji upitao kakav je osjećaj biti inspiracija mnogim ljudima, Tupac je odgovorio: 

„Čast je i blagoslov moći inspirirati druge“. 

Ujedno je neprestano zahvaljivao svima koji su mu pomogli da sve to postigne. On je zaista predivna, skromna i mlada osoba koju čeka svijetla budućnost.