Naslovnica Svjedočanstva Lijepe priče Završio je kao beskućnik na ulici: Nakon što je objavio oglas za...

Završio je kao beskućnik na ulici: Nakon što je objavio oglas za posao, svi se otimaju za njega

Mladi David Caseres je nakon preseljenja u Kaliforniju završio kao beskućnik. Nakon što je na ulici objavio oglas za posao, svi se otimaju za njega. Sada dobiva ponude sa svih strana, pa čak i od Googlea.

David Casares ima diplomu Sveučilišta A&M u Teksasu, a radio je kao web dizajner u Austinu prije nego je krenuo u ostvarivanje svog američkog sna. 26-godišnjak je stigao u Bay prošlog rujna, naoružan diplomom, tri godine iskustva u razvoju softvera, nekoliko mjesečnih plaća i snom da pokrene startup.

No podcijenio je troškove življenja i mogućnost nalaska posla. Živio je u kombiju dok ga je mogao otplaćivati, no u lipnju je ostao i bez njega te otad spava u parku. “Moram sad napraviti nešto ludo”, rekao je.

“Beskućnik. Gladan za uspjehom. Uzmite životopis”, piše na plakatu koji je nosio ulicama Silicijske doline. Uočila ga je jedna vozačica te o njemu objavila post na Twitteru, koji je vrlo brzo postao viralan, a on je ubrzo počeo dobivati pozive.

https://twitter.com/jaysc0/status/1022995030015766528?ref_src=twsrc%5Etfw

“Znao sam da će završiti na društvenim mrežama, no nisam očekivao da će ovako eksplodirati. Zaista ne želim uzimati novac nego sam samo htio priliku za posao”, kaže Cesares kojeg je na razgovor zvao čak i Google, piše Index.

NAJNOVIJI ČLANCI