Beskućnik je počeo plakati kada je vidio sliku oca u kombiju nepoznatog muškarca

Dobrota koju je ljudima ukazivao dok je prebivao na ovoj zemlji još nije minula.

beskućnik počeo plakati slika oca

Ovo je zaista primjer prave priče koja dokazuje izreku: „Sve se vraća, sve se plaća“. Ujedno je pokazatelj da smo svi mi zaista jako povezani, a da to ponekad ne znamo.

Johnny Cavazo nedavno je imao nevjerojatno iskustvo. Kada jedne noći nije mogao spavati, otišao je pregledati neka zemljišta koja njegova obitelj posjeduje.

Gepostet von JH Cavazos am Dienstag, 8. November 2016

Te je noći odlučio voziti kombi koji je inače bio vlasništvo njegovog pokojnog oca koji je preminuo 2015. godine. To je vozilo za njega imalo jako veliku emocionalnu vrijednost te je u njemu uvijek držao sve stvari koje je njegov otac tamo ostavio.

Sve te stvari su stvarale osjećaj kao da je kombi zapravo jedno veliko sjećanje na njegovog oca. Dok se vozio, Johnny je primijetio da je na jednom od zemljišta nekakvo smeće.

Počeo ga je čistiti i stavljati u kombi. Tada je primijetio da mu se iz daljine približava nekakav muškarac, piše Westjournal.

Muškarac je izgledao dosta otrcano te je šepao na jednu nogu. Činio se dosta iscrpljeno, ali je ipak ponudio Johnnyju pomoć kada mu je prišao.

Mnogi bi sigurno pomislili da je to učinio kako bi nešto dobio za uzvrat, no to nije bio slučaj. Ništa nije tražio kao naplatu nego je samo „htio pomoći“.

Stranac je priznao da je beskućnik te da je jako gladan. Rekao je da preko noći spava u obližnjoj crkvi, to je bilo jedino mjesto na kojem se osjećao sigurnim. Ujedno je radio za jednog čovjeka nekoliko dana, ali ga je taj čovjek na kraju ostavio bez hrane, vode, a nije mu ni platio za obavljen posao.

Johnny je odmah odlučio povesti muškarca do obližnjeg restorana brze prehrane te mu je naručio najveći meni. Beskućnik je najprije negodovao jer nije mogao platiti za tu hranu. Pokazao je Johnnyju što je imao u džepovima – nekoliko suhih keksa, krunicu i nekoliko sitnih kovanica.

Johnny se gotovo uvrijedio na taj beskućnikov komentar jer nikako nije ni mislio od njega tražiti novac nego je namjeravao taj obrok sam platiti. Gladni se beskućnik zahvalno pomolio prije nego je odmotao hranu, a tada je ponudio Johnnyju pola hamburgera, što je Johnny odbio.

AN UNFORGATABLE NIGHT.Last night between midnight and 1am, I could not sleep. I decided to get up out of bed, get…

Gepostet von JH Cavazos am Donnerstag, 31. März 2016

Vozili su se dok je muškarac jeo te su se počeli bolje upoznavati. Beskućnik je komentirao da je kombi baš divan te je Johnny objasnio da je pripadao njegovom pokojnom ocu.

Pokazao je muškarcu karticu koju je držao u kombiju, a na kojoj je bila slika njegovog oca. Beskućnik je uzeo tu fotografiju, a budući da nije baš dobro vidio posudio je Johnnyjeve naočale. Kada je mogao jasno vidjeti fotografiju, odjednom su ga preplavile emocije.

Prepoznao je Johnnyjevog oca Juana i njegovu suprugu Araceli. Oni su vodili ljekarnu u Olmitu.

Stranac je tada objasnio da je prije nekoliko godina živio u Meksiku, a njegova je kćer bila jako bolesna te je umirala. Trebali su joj lijekovi koji su bili jako skupi.

Tada je očajni otac prešao granicu kako bi došao do ljekarne, a tamo ga je dočekao Juan Cavazos koji mu je ukazao dobrotu i učinio sve što je mogao za njega i njegovu bolesnu kćer.

My father J.H. "Johnny" Cavazos Sr. used to say….** "Honestidad es un regalo muy caro, nunca lo esperes de gente barata"** " Honesty is a very expensive gift, never expect it from cheap people"

Gepostet von JH Cavazos am Sonntag, 14. Februar 2016

Beskućnik je rekao da je često bio pričao sa svojom suprugom o tome kako bi se mogli odužiti tom divnom paru za sve što su za njih učinili. Tuga je obuzela beskućnika kada je saznao da je Juan preminuo te da mu se ne može odužiti za njegovu dobrotu.

Johnny je uvjerio muškarca da se on već odužio. „Pomogao si mi počistiti zemljište koje je bilo njegovo te nisi ništa tražio zauzvrat.“

U osmrtnici je Juan opisan kao divna i velikodušna osoba. Dobrota koju je ljudima ukazivao dok je prebivao na ovoj zemlji još nije minula.

Reci što misliš