Beskućnik se nakon 24 godine ponovno ujedinio sa svojim kćerima

Kristy Viviani imala je samo 17 godina kada je zadnji put vidjela svog oca. Beskućnik se nakon 24 godine ponovno ujedinio sa svojim kćerima.

Kristy Viviani imala je samo 17 godina kada je zadnji put vidjela svog oca. Njezina mlađa sestra, Angela Viviani, imala je samo 10 godina.

Njihovi su se roditelji rastali kada su imale 8 i jednu godinu te je njihovo vrijeme s ocem postajalo sve manje učestalo. Jose Lopez, njihov otac, se eventualno preselio u Miami te je izgubio kontakt sa svojim kćerima.

Kasnije je imao nekoliko moždanih udara te je završio kao beskućnik što je otežalo ujedinjenje s njegovom obitelji. No, mislio je na njih jako često te je mrzio prazan osjećaj u srcu.

U očaju da pronađe svoju obitelj, upotrijebio je novac od socijalne skrbi kako bi otputovao u New Jersey. Kada je stigao na kolodvor nije bio siguran što dalje učiniti.

No dvojica policajaca, Josue Robles i Sean Pfeifer, su mu odlučili pomoći kada su vidjeli da zbunjeno luta stanicom.

„Pitao sam ga treba li mu pomoć, a on je rekao da treba“, izjavio je Robles.

Policajci su marljivo radili kako bi došli do telefonskih brojeva članova Lopezove obitelji, a Pfeifer je počeo ostavljati glasovne poruke u Lopezovo ime.

„Gospodin Lopez je bio odlučan u tome da nađe svoju obitelj te sam htio pomoći kako god sam mogao“, rekao je Pfeifer.

Kada je Angela Viviani prvi put čula glasovnu poruku, mislila je da je to nekakva šala.

„Bila sam na parkiralištu te sam odlučila provjeriti glasovne poruke“, rekla je Angela, „Pomislila sam da je riječ o prijevari“.

No uskoro je saznala da je i njezina sestra Kristy isto dobila poruku o njihovom ocu te su tada postale sigurne da je on u New Jerseyu.

Pune nervoze i iščekivanja, Viviani sestre su povele svoju djecu – Lopezove unuke koje nikada nije vidio – na ponovni susret sa svojim ocem. Kristy nije mogla vjerovati da napokon vidi svog oca.

„Naviknula sam se na ideju da ga nikada više neću vidjeti“, rekla je.

Lopez, sada obrijan i sređen, primio ih je sve u zagrljaj nakon 24 godine.

„Bilo je prazno bez njih zadnjih 20 godina“, rekao je kroz suze, „Mrzio sam taj osjećaj. Nitko se ne bi trebao tako osjećati“. No sada se osjeća mnogo bolje.

„Mislim da sam u raju, imam predivne kćeri“, rekao je.

Lopez će nastaviti raditi na stabiliziranju svog života. Policajac Pfeifer, koji je svjedočio ponovnom susretnu oca i kćeri, rekao je da taj trenutak nikada neće zaboraviti.

„To je trenutak kojeg ću se uvijek sjećati“, rekao je.

Viviani sestre presretne su što su ponovno sa svojim ocem te se nadaju nadoknaditi izgubljeno vrijeme.