Beskućnik iz Tunisa je ubio talijanskog svećenika koji je bio poznat po svojoj predanosti izbjeglicama i migrantima. Ubojstvo katoličkog svećenika na ulici izazvalo je zaprepaštenje i zabrinutost u Italiji.

Don Roberto Malgesini (51) izboden je nožem u leđa i vrat u utorak ujutro u Comu na sjeveru Italije, javljaju lokalni mediji.

Prema prvim saznanjima, navodni počinitelj je 53-godišnji Tunižanin (migrant) koji je godinama ilegalno u zemlji, i kako govore tamošnji mediji, imao je mentalnih problema te je bio beskućnik.

Poznavao je svećenika Malgesinija te mu je on dozvolio da se koristi smještajem za beskućnike. Zločin se dogodio oko sedam ujutro na trgu Piazza San Rocco u središnjem Comu, kada se Melgesini očito bio spremao podijeliti doručka onima kojima je to potrebno, piše kath.net.

Na mjesto tragedije stigao je i Luigi Nessi, Abbondino d’oro i povijesno lice dobrovoljnog rada u Como, koji se dirljivim riječima prisjetio don Roberta Malgesinija : “Bio je osoba koja je živjela evanđelje svaki dan, u svakom trenutku dana . Izuzetan izraz naše zajednice. On je mučenik, svetac, nadamo se da će i grad slijediti njegov primjer.”

Volonteri su posvjedočili kako su ga baš čekali da dođe podijeliti doručak beskućnicima, međutim on nije došao, prenosi Dnevno.hr.