''Biblija je zabranjena'': Kina zatvara crkve i prijeti kršćanima
Snimka zaslona: YouTube

Nastavlja se kineska kriza zatvaranja kršćanskih crkvi. Vladini službenici su upali na bogoslužje te poručili kršćanima da više ne mogu čitati Bibliju.

Prema zakonu, crkve u Kini moraju se registrirati pri vladi ili se pridružiti tzv. Samo Tri patriotskom pokretu (ako su protestantske) ili Kineskom patriotskom katoličkom udruženju. Ali budući da se takve crkve suočavaju s ozbiljnim ograničenjima, milijuni kršćana pridružili su se ilegalnim, neregistriranim kućnim crkvama, prenosi Christian Headlines.

U listopadu je u kućnoj crkvi u Jinanu, provinciji Shandong, postavljena zasjeda od strane lokalnih dužnosnika.

“Odsad vam nije dozvoljeno da se ovdje sastajete, niti vam je dozvoljeno da čitate Bibliju”, poručio je jedan predstavnik lokalne vlasti članovima crkve.

VIDI OVO: Horor kršćana u Kini: Vlasti ih progone, muče i zatvaraju crkve

Kućne crkve “u cijeloj provinciji Shandong trebaju biti zatvorene”, rečeno je članovima crkve.

U kolovozu su policajci i vladini službenici izvršili raciju na kućnu crkvu u provinciji Yunnan te naredili članovima da se pridruže zajednici Trojice koja je bila udaljena “tisućama kilometara”, piše Bitter Winter.

“Nemajući drugog izbora, vjernici su potpisali dokument koji im zabranjuje održavanje vjerskih okupljanja”, izvijestio je Bitter Winter.

Vladini službenici uzeli su dragocjenosti crkve i rekli članovima crkve da će biti uhićeni ako se nastave okupljati. Nadalje, pretresli su kuće najmanje osam članova crkve kojima su oduzeli vjerske knjige i porušili vjerske slike.