Bivši članovi bande i ovisnici su nasred ulice molili za policajce

Bivši članovi bande i ovisnici molili su se za Božju zaštitu nad policajcima i njihovim obiteljima jer oni neumorno rade na održavanju mira.

To je bio kolovoz 2018. kada se skupina mladih odraslih ljudi iz Stocktona, California, okupila u susjedstvu s namjerom dijeljenja evanđelja Isusa Krista.

Članovi skupine bili su članovi Victory Outreach crkve iz Stocktona, organizacije koja je imala za cilj donijeti nadu povrijeđenim članovima zajednice dijeljenjem toga kako je evanđelje promijenilo njihove živote.

Prema onome što piše na njihovoj Facebook stranici, Victory Outreach Stockton utemeljena je 1985. s ciljem evangelizacije lokalne zajednice, što često znači strateško slanje skupina na ulice kako bi donijeli nadu onima bez nade.

”Prilazimo ovisnicima o drogi, osuđenicima, članovima bandi, povrijeđenima, izgubljenima, zlostavljanima, svim ljudima koji su u nevolji”, rekao je Karlos Valazquez iz Victory Outreacha.

„Mi vjerujemo da za sve postoji nada u Kristu“.

U objavi na Instagramu, Victory Outreach objasnila je da njihova skupina nije dospjela jako daleko prije nego što je pozvana policija.

Velika skupina koja je stvorena od bivših članova bandi i ovisnika o drogi za neke je izgledala opasno i oni su pretpostavili da skupina želi činiti nevolje.

„Strateški tim je noćas poslan na ulice kako bi širio evanđelje. Neprijatelj je pokušao spriječiti stvari tako što je pozvana policija. Bili smo gotovo sigurni da će nas spriječiti u širenju evanđelja“, objašnjava objava.

No nakon što su policajci došli, stvari su se počele mijenjati nabolje.

„Zaustavili su nas i nakon toga je mladić koji se moli za policajce objasnio što radimo. Policajci su slušali i pitali želimo li prestati unutar dvadeset minuta i mi smo se složili“. Valazquez je izjavio za Liftable.

„Mladić je upitao policaje bi li im smetalo da se oni pomole za njih. Policajci su rekli da im ne smeta i nakon toga su se oni počeli moliti za njih. Jedan od naših dečki vidio je što se događa i počeo je snimati“.

Članovi skupine molili su se za Božju zaštitu nad policajcima i njihovim obiteljima jer oni neumorno rade na održavanju mira u Stocktonu.

Molili su se za to da obitelji policajaca budu pošteđene od saznavanja poražavajućih vijesti te da policajci razumiju svoju vrijednost i ono što znače u Božjim očima.

„Nastavi ih koristiti kao za održavanje mira, za održavanje pravde i za održavanje ljubavi“, jedan je od mladića molio.

Skupina je zahvalila Bogu na tome što je poslao snažne i požrtvovne policijske službenike u zajednicu Stockton, spoznavajući tako važnost posla kojeg obnašatelji zakona obavljaju dan za danom.

„To je bio nevjerojatan trenutak. Nakon toga, policajci su nam se zahvalili, dopustili su nam da nastavimo i otišli su svojim putem“, izjavio je Velazquez.

Tim Victory Outreacha bio je oduševljen zbog posljedice događaja toga dana, dajući sve zasluge Bogu.

„No Bog je okrenuo stvar i njima se svidjela naša poruka i sve ono što smo izrekli. Čak su nam i rekli da se molimo za njih!!! Slava Bogu!!! Ne prestajemo!!!, napisala je skupina.