Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Prerano rođene blizanke su bile poput boce soka, a sada su u...

Prerano rođene blizanke su bile poput boce soka, a sada su u svom domu

Elizabeth i Etta dvije su bebe blizanke rođene u 31. tjednu trudnoće. Kada su izašle iz maminog trbuha, bile su manje od boce soka i na intenzivnoj su njezi provele preko 1000 sati. Ali Bog je dobar i ovi mali anđeli sada su u svom domu.

Mama Suzy, koja je iz Velike Britanije, imala je normalnu trudnoću, ali nešto joj je govorilo da će curice izići ranije.

Toliko je bila sigurna u to da je dan prije poroda poslala supruga po odjeću za bebe.

VIDI OVO: Blizanke su se ozbiljno pogledale, no tada je beba u ružičastom napravila nešto što je svima rastopilo srce

„Stalno sam govorila suprugu da će one završiti na intenzivnoj, znala sam da će se nešto dogoditi, ali on je mislio da pretjerujem. Jednostavno sam imala osjećaj kojeg nisam mogla ignorirati“, rekla je Suzy.

To se i dogodilo. Devet tjedana prije poroda, Suzy su uhvatili strašni bolovi i otišla je u bolnicu.

Liječnici su obavili hitan carski rez a srce male Elizabeth se polako gasilo. Obje su blizanke težile nešto manje od 1.5 kg, a Suzy ih nije stigla ni uzeti u ruke prije nego su ih odnijeli na intenzivnu.

Prerano rođene blizanke poput boce soka
Foto: Mercury Press

„Pitala sam babicu hoće li moje bebe umrijeti, samo sam o tome mogla razmišljati. Sve je bilo van moje kontrole. Samo sam htjela držati svoje curice, ali nije im bilo dobro. Mogla sam samo gledati kako sestre na njima rade kraj mog kreveta. Kao mama, to je zadnje što želite vidjeti“, rekla je Suzy.

S obzirom da su prerano rođene, djevojčice su imale nedovoljno razvijena pluća i morale su ostati na intenzivnoj njezi.

VIDI OVO: 8-godišnje blizanke pjevaju majci koja umire od tumora na mozgu

Roditelji su se morali vratiti kući i svoju djecu ostaviti u bolnici. To je bilo jako teško iskustvo. Mama je svaku minutu na raspolaganju provodila u bolnici sa svojim kćerima. „Sjećam se kako sam jednom s njima sjedila i pila Fantu. Shvatila sam da su velike kao moja boca soka“, rekla je Suzy.

Elizabeth je ukupno provela 1012 sati na intenzivnoj njezi, a Etta 1058 sati zbog komplikacija s plućima. No, naposlijetku su se pridružili mami, tati, bratu i sestri koji su ih čekali u njihovom domu.

Prerano rođene blizanke poput boce soka
Foto: Mercury Press

„Plakala sam kada sam saznala da napokon možemo biti skupa. Bila sam strašno sretna što ih mogu donijeti kući“, rekla je Suzy.

NAJNOVIJI ČLANCI