”A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4,19)

Jim je dugo štedio kako bi otišao na krstarenje Aljaskom. Napokon je bio na brodu s dva različita kofera. Prvu večer, kada je čuo preko zvučnika da je večera poslužena, uzeo je maslac od kikirikija i krekere iz svog kofera i sjeo za stol u svojoj malenoj kabini. Svaki dan za vrijeme jela ponavljao je taj ritual. Nije da Jim nije volio ukusnu hranu na brodu. Jednostavno nije znao da je ta hrana uključena u cijenu karte. Dva je tjedna uživao u predivnom pogledu s broda, ali je jeo suhu i ustajalu hranu u svojoj kabini.

Ova tužna priča metafora je za život nekih Kršćana. Bog je obećao da će ispuniti svaku potrebu svoje djece – Njegova bogatstva uključena su u cijenu koju je Isus platio za njihovo spasenje (Efežani 1,18). No mnogi ljudi pokušavaju živjeti od svojih sredstava. Ne znaju da je na meniju Božja ljubav, moć i briga.

Vjernikova veza s Bogom posebno je jedinstvo. Isus je naš život. Njegov Duh živi kroz nas. Sve što je Njemu dostupno, dostupno je i braći i sestrama u Kristu – sva moć, snaga i izdržljivost, kao i bilo što što je potrebno za ispunjavanje fizičkih i emocionalnih potreba.

Jim nije znao da ima pravo utažiti svoju glad na ekstravagantan način. Učite iz njegovog preuveličanog primjera. Čitajte Bibliju kako biste naučili koja bogatstva zaslužujete kroz vjeru. Bog nudi vjernicima sve što je potrebno kako bi živjeli dobro i mudro. Vjerujte mu sa svim svojim potrebama.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: InTouch.org