Naslovnica Život NE BOJTE SE: Bog ima rješenje za vaš strah

NE BOJTE SE: Bog ima rješenje za vaš strah

Strah i zabrinutost dio su ljudskog postojanja od trenutka kada je grijeh došao na Zemlju. Zabrinutost ili strah od onoga što se može dogoditi jedna je od najopasnijih emocija za duševno i tjelesno zdravlje.

Srednjovjekovna legenda govori o putniku koji je jedne noći sreo Strah i Kugu na putu za London, gdje su trebali pobiti 10.000 ljudi. Putnik je upitao Kugu hoće li ona ubiti baš sve te ljude. „O, ne“, odgovorila je Kuga, „ubit ću samo nekoliko stotina. Moj prijatelj Strah ubit će ostatak.“

Strah i tjeskoba vrlo su uobičajeni. To su vrlo česti, razarajući i bolni osjećaji. Uobičajeni simptomi tjeskobe uključuju strahovanje, brigu, nesanicu, nervozu, napetost, glavobolju, umor, vrtoglavicu, drhtanje, nedostatak daha, znojenje, poteškoće u koncentraciji i hiperbudnost. Tjeskoba može također izazvati napadaje panike.

Bog nas želi osloboditi ovakvih neželjenih iskustava i poziva nas da imamo povjerenje u Njega. Jedan od ključeva smirenog života jest zadovoljstvo, učinkovit protuotrov za brigu. Zadovoljstvo nije nasljedan stav, već stečena osobina. Pavao je rekao: „Navikao sam na sve: biti sit i gladovati, obilovati i oskudijevati.“

U ovom stoljeću u kojem se suočavamo s toliko mnogo problema, postoji potreba da osjećamo zadovoljstvo onim što sada imamo i da se ne brinemo o tome što bi moglo doći sutra. Isus je rekao: „Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne dajem kakav svijet daje. Neka se ne uznemiruje i ne plaši srce vaše!“ (Ivan 14,27)

NAJNOVIJI ČLANCI