Bog je ovoj majci poslao 4 čuda
Foto: Bruce Adams - Daily Mail/WorldWideFeatures

Ove četvorke su ušle u povijest!

Par iz Engleske, Katalina Martin i Matthew Davies, je htio proširiti svoju obitelj s još djece. Nažalost, Katalinini liječnici su rekli da to neće biti moguće zbog medicinskog stanja koje su otkrili, piše Daily Mail.

No, Bog je imao posebno iznenađenje za obeshrabreni par … u stvari četiri iznenađenja! Ima još toga u ovoj priči koja čini ove četvorke još više zadivljujućim!

Katalina i Matthew su se radovali zajedničkom djetetu. Ali su ti snovi bili raspršeni kada su doktori dijagnosticirali Katalin policistični sindrom jajnika (PCOS). Liječnici su joj ukazali da će biti gotovo nemoguće da zatrudni. Ali Bog je taj koji ima posljednju riječ o tome što je moguće, a što nije.

Ubrzo nakon što joj je rečeno da ne može zatrudnjeti, Katalina je bila preplavljena radošću kada je otkrila da jest trudna!

Ali pravi šok se dogodio tijekom ultrazvuka. Skeniranje je trajalo predugo, dok je tehničar iznova provjeravao ono što vidi na ekranu. Ali onda je tehničar rekao Katalini da nosi tri, a možda i četiri bebe!

“Jednostavno sam počela plakati. Nisam mogla shvatiti to u početku”, prisjeća se Katalina.

Zbog nemogućnosti da ostane trudna zbog poremećaja rada jajnika, jedna beba bi bila nevjerojatan blagoslov, a kamoli četiri! Ali priča ne završava ovdje.


Na stranu s preprekom neplodnosti, šanse za prirodno začeće – bez lijekova i lijekova protiv neplodnosti ili izvantjelesne oplodnje su bile 700,000 prema 1. Ali stvari su postale još nevjerojatnije!

Četvorke uglavnom nastaju nakon što se jedno ili dva oplođena jajašca podjele u majčinom trbuhu. Ali u slučaju ovih čudesnih četvorci, svako ne-identično čudo je došlo iz posebno oplođenog jajašca. Koliko doktori znaju, ovo je prvi put ikada da se ovako nešto dogodilo, a stručnjaci kažu da čak ni ne mogu predvidjeti šanse za rađanje ne-identičnih četvorki!

“Nismo nikada čuli o četvorkama koje su nastale iz odvojeno oplođenih jajašca. To je nevjerojatno”, rekla je Helen Turier iz Asocijacije blizanskih i višeplodnih trudnoća (Tamba) – organizacije koja pruža potporu obiteljima.

Ove čudesne četvorke su se rodile putem carskog reza u 27. tjednu. Sofia je težila 1,6 kg, Roman 1,2 kg, Aston 1,4 kg i Amelia 1,5 kg. To je bila još jedna odgovorena molitva.

Bog je ovoj majci poslao 4 čuda 1
Foto: WorldWideFeatures

“Laknulo mi je kada sam saznala da su svi zdravo rođeni. Nisam mogla vjerovati kada sam ih ugledala kako leže u svojim kolijevkama”, rekla je Katalina. “Sve su nastale iz različitog jajašca … i sve imaju različite osobnosti.”


Zbog četvorki obitelj im je preko noći duplo narasla, a sa četiri neočekivana blagoslova prošla godina je bila pomalo kaotična – s 20 promijenjenih pelena, 24 hranjenja i 12 uspavljivanja dnevno.

Ali je to također bila godina ispunjena ljubavlju i radošću za koju je ovaj par vjerovao da je nemoguća.

Kakav predivan podsjetnik da ništa nije preveliko ili nemoguće za našeg Boga. On sam prkosi svim šansama i statistikama donoseći život gdje znanost kaže da ga ne može biti!

“Evo: sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada. Strelica u ruci ratnika – to su sinovi mladosti. Blago čovjeku koji njima napuni tobolac, neće se postidjeti kad se preo bude s dušmanom na vratima.” Psalam (127,3-5)

Izvor: Daily Mail/Godvine.com