Bog ne želi da budemo sami
Foto: Pixabay

„Krist je glava i o Njemu ovisi cijelo tijelo – povezano tetivama koje ospkrbljuju svaki pojedini dio prema potrebi. Tako cijelo tijelo raste i izgrađuje se u ljubavi. (Efežanima 4,16)

Postoje neke stvari koje nikada nećemo naučiti sami. Njih učimo samo kada smo u zajedništvu. Kako bismo rasli i razvijali naš potencijal, mi trebamo učiti od drugih ljudi.

Na primjer, oproštenje se može naučiti samo u odnosu. To ne možemo naučiti sami. Odanost je isto nešto što se samo može naučiti u odnosu. Ljubav isto tako. Ne možemo naučiti velikodušnost, vjernost, samilost ili nesebičnost osim ako nismo u odnosu.

U stvari, najvažnija stvar koju trebamo naučiti u životu zahtijeva to da budemo u odnosu s drugim ljudima. To ne možemo naučiti sami. Ako želimo izgraditi svoj potencijal, trebamo učiti od drugih.

Gdje je najbolje mjesto za to? U Božjoj obitelji. U Tijelu Kristovom. U Crkvi.

Efežanima 4,16 kaže: „Krist je glava i o Njemu ovisi cijelo tijelo – povezano tetivama koje ospkrbljuju svaki pojedini dio prema potrebi“.

Trebamo druge ljude koje je Bog stavio u naše živote. Isto tako – oni trebaju nas! Bog nas je sve ”umrežio” kako bismo jedni od drugih učili tako da možemo postati onakvi ljudi kakve nas je Bog stvorio.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com