Naslovnica Duhovnost Bog neće dozvoliti da budete svladani svojim kušnjama

Bog neće dozvoliti da budete svladani svojim kušnjama

Bog neće dozvoliti da budete svladani svojim kušnjama. Naš nebeski Otac točno zna kamo idemo i što nam je potrebno. 

Dopustite mi podijeliti s vama neke vrlo iscjeljujuće misli o vjeri i ljubavi. Vjerujem da Bog čini čuda u odgovoru na molitvu vjere. I vjerujem svakom obećanju u Riječi Božjoj. Ali, kroz mnogo trpljenja i suza, otkrio sam nešto divno o načinu na koji Bog radi.

Ono što ćete pročitati pomoći će vam obnoviti pouzdanje u Gospodina i osloboditi vas iz okova pokušaja odgonetavanja vjere.

Evo mojih zaključaka:

1. Ako ne možete dati Bogu savršenu vjeru, dajte mu savršenu ljubav.

“Savršena ljubav isključuje strah.” Savršena ljubav odmor je koji Bog ima za svoj narod. On želi da počivamo u njegovoj ljubavi uzdajući se da će nam uvijek doći u pomoć kao otac k povrijeđenom djetetu, usprkos naše neadekvatne vjere.

Prestanite procjenjivati ili stupnjevati svoju vjeru. I prestanite je pokušavati odgonetavati. Biblija kaže: “Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali je najveća među njima ljubav” (1 Kor 13,13). Ako ćete se u ičemu specijalizirati, specijalizirajte se u ljubavi – vjera svoju snagu očituje ljubavlju.

VIDI OVO: 20 biblijskih citata o vjeri u Boga tijekom teških vremena

2. Ako Bog ne odgovara na našu određenu molitvu, možemo biti sigurni da ima neki veliki vječni razlog za to.

To se svodi na ovo: Bog ima svu silu i može učiniti sve. Njemu ništa nije nemoguće. Obećao je odgovoriti na svaku molitvu u Kristovo ime, dakle moramo tražiti sa sigurnim uvjerenjem očekujući odgovor. Ali ako Bog zadrži odgovor ili odabere drugi put za nas, mora imati snažan i dobar razlog za sve to. Moramo vjerovati da što god Bog dopušta u naše živote, sve će jednoga dana pridonijeti našem dobru (Rim 8,28).

Naš nebeski Otac točno zna kamo idemo i što nam je potrebno. On će nam dati najbolje, u pravo vrijeme Duha Svetog (Mt 7,11).

Bog neće dozvoliti da budete svladani svojim kušnjama. Možda ćete doći, kao što ćete misliti, do prijelomne točke, no preživjet ćete i živjeti da svjedočite o njegovoj vjernosti, ako svoje srce ne otvrdnete nego padnete u njegove ruke uzdajući se u njegovu vječnu ljubav.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJI ČLANCI