7 razloga da vas Bog nikad neće napustiti

Koliko god život na zemlji bio težak, Bog je obećao da će uvijek biti s nama. Donosimo 7 razloga da vas Bog nikad neće napustiti.

Uz svu neizvjesnost koju život nudi, postoji jedna stvar na koju se uvijek možemo osloniti. Nikada nas neće napustiti Božja ljubav. Njegovo oko uvijek je nad nama. Njegova želja je da korača s nama kroz ovaj život na zemlji dok Ga ne sretnemo na nebu.

Imamo slobodnu volju i sposobnost da odlučimo hoćemo li prihvatiti Njegovu ljubav, vodstvo i zajedništvo. Uvijek je spreman raširenih ruku da nas primi. Unatoč tome, imate li još uvijek problema s vjerovanjem da u Bogu postoji sigurnost?

7 razloga da vas Bog nikad neće napustiti

Bog je oduvijek mislio na nas. Njegova Riječ to potvrđuje. Oduvijek Mu je stalo do odnosa s običnim, malim čovjekom, koji je zapravo vrhunac Njegova stvaranja. On želi uvijek biti uz nas i s nama. Ovih 7 razloga potvrđuju tu činjenicu.

1. Bog je oduvijek na prijestolju

U početku stvori Bog nebo i zemlju. (Postanak 1, 1)

Ovo je prvi biblijski stih. Prije nego što su postojali ljudi, životinje, voda i svjetlost, postojao je Bog. Ta činjenica nam daje mir kada osjećamo kao da svijet izmiče kontroli. Bog sve drži pod kontrolom, a mi smo stvoreni na Njegovu sliku.

U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga. Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade u njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo; i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze. (Ivan 1, 1-5)

2. Božja vjernost

Od samog početka vidimo kako je Bog bio sa svojim narodom. Uputio je Adama i Evu, iskušao Abrahamovu vjeru, vodio Mojsija da izbavi Njegov narod … Zbog Njegove vjernosti prema drugima, možemo biti sigurni da će i nama Bog biti vjeran.

3. Njegova ljubav prema nama

Bog voli svoju djecu. To znamo jer je poslao svog jedinog Sina da spasi svijet svojom smrću i uskrsnućem. Pa zašto mislimo da bi nas napustio?

Prispodobe o izgubljenom sinu i izgubljenoj ovci samo su nekoliko primjera duboke Božje ljubavi prema nama. Obje pokazuju kako smo mi ti koji obično napuštamo i zalutamo, ali Bog uvijek ostaje nepokolebljiv i istinit, čekajući nas raširenih ruku.

“Tko to od vas, ako ima sto ovaca pa izgubi jednu od njih, ne ostavi onih devedeset i devet u pustinji te pođe za izgubljenom dok je ne nađe?” (Luka 15, 4)

4. Bog ima plan

4. Bog ima plan

Dok hodamo stazom koju Bog ima za svakoga od nas, možemo biti sigurni da On ima dobar plan za naš život. Isus i njegovi učenici uputili su nas kako živjeti zadovoljno i koristiti svoje darove za Božju slavu.

U življenju ne budite srebroljupci, zadovoljni onim što imate! Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti. (Hebrejima 13, 5)

Naš imetak ili karijera ili nešto treće ne smije nam biti važnije od Boga. Znamo da kada najprije tražimo Njegovo kraljevstvo i pravednost, sve ostalo će nam se dodati.

5. Duh Sveti je u nama

Kao vjernik i sljedbenik Isusa Krista, znam da u sebi nosim Duha Svetoga. Budući da je Duh Sveti dio Trojstva i živi u meni, Bog je uvijek sa mnom. Toliko radosti i punine pronalazi se počivanjem u znanju i pouzdanju da je Bog u nama. Ovo znanje oživljava psalam 51.

Čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni! Ne odbaci me od lica svojega i svoga svetog duha ne uzmi od mene! (Psalam 51, 12-13)

6. Priprema mjesto za nas

Kada je Isus visio na križu, jedan od zločinaca kraj njega shvatio je da Isus nije učinio ništa loše. Čovjek je zamolio Isusa da ga se sjeti kada uđe u svoje Kraljevstvo, a Isus je rekao: “Zaista ti kažem: danas ćeš sa mnom biti u raju.” (Luka 23, 43)

Uvijek nas podiže kada razmišljamo o tome koliko će nebo biti slavno i kako ćemo se radovati cijelu vječnost s našim Spasiteljem.

7. On je početak i kraj

Ako ikada posumnjate u Božju prisutnost, pogledajte što On kaže o sebi, posebno u Otkrivenju:

“Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog – Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.” (Otkrivenje 1, 8)

Sve započinje s Bogom i sve završava s Njim. Imamo obećanje da ćemo vječno živjeti na nebu s Njim. Bog neće dići ruke od planova koje ima za nas. Već zna kraj i jedva čeka da nas tamo dočeka.

Ono što se trebamo zapitati je: koliko nam je stalo do odnosa s Njim? Uzimate li vremena da ga slušate? Kopate li po Riječi i gradite li svoj molitveni život? Jeste li dio zajednice vjernika koji koriste svoje darove, služe Bogu i vole one oko sebe? Bog od nas očekuje ozbiljnost po pitanju mnogih stvari, a one koje su vezane za našu dušu svakako nam trebaju biti prioritetne.

PROČITAJTE JOŠ: