Bog obnovio brak razvedenog para

Mnogima je teško povjerovati da je moguće obnoviti brak koji je završio razvodom, no Bogu ništa nije nemoguće. On je obnovio brak ovog razvedenog para. 

Prve bračne godine

David i Erin su se upoznali dok su studirali na kršćanskom fakultetu, zaljubili su se, hodali su godinu dana te oženili. Oboje priznaju da su od bračnog života imali velika očekivanja. No nije bilo kako su planirali.

Tijekom prve godine braka zajedno su se angažirali u crkvenoj zajednici. Bilo im je sjajno i uživali su u životu. Međutim, zahvatila ih je životna svakodnevica u kojoj se nisu snalazili kao par. Postalo im je jako teško živjeti skupa.

VIDI OVO: Smiju li se razvedeni kršćani ponovno vjenčati?

Razvod

David i Erin su se toliko posvetili životu drugima i službi u crkvenoj zajednici da su zapostavili vlastiti odnos. Ta je zaposlenost dovela do sve lošijeg života doma u tolikoj mjeri da su se prestali moliti i čitati Bibliju skupa.

Nakon što je Erin rodila drugu kći, počela se osjećati usamljeno. S obzirom na to da nije imala ispravan odnos s Bogom, počela je biti ogorčena i ljuta na supruga, ali i na Boga, kojeg je krivila za raspad obitelji.

Nakon razvoda nekoliko su godina bili rastavljeni, a u tom je razdoblju Bog zacijelio i ozdravio njezino srce. Bračni su se drugovi ponovno našli skupa posredstvom Božje milosti, no rad i trud nisu gotovi.