Obraća li nam se Bog putem snova?
Foto: Pixabay

U noći 4. prosinca 2009. Danny je sanjao kako zrakoplov eksplodira, a iz njega su se razasuli darovi. U tom snu zrakoplov je trebao sletjeti u Detroit, ali nije onamo dospio.

Budući da je Danny tada već znao kako Bog govori u snovima, odmah je ustao, probudio ženu i rekao joj što je sanjao te su zajedno molili. Tražili su od Boga da djeluje. Molili su za milost da zrakoplov i svi putnici u njemu ostanu čitavi.

Cijelu su noć vapili Gospodinu za zaštitu i njegovu nazočnost u toj situaciji, da se onemoguće neprijateljski planovi i da se Gospodin proslavi.

Sljedeće su jutro gledali vijesti i doznali da je uhićen zloglasni bombaš, koji se je planirao ukrcati na zrakoplov za Detroit na Božić i u njemu aktivirati bombu skrivenu u donjem rublju. Sve se je doimalo kao san. Ali Danny je slušao Božji glas i Bog je uslišao Dannyjevu molitvu i pomogao, a ostalo je povijest, kako se kaže.

Ta nevjerojatna priča snažno pokazuje kako možemo djelovati zajedno s Duhom Svetim da bi se ostvarili Božji planovi na zemlji. „Ništa ne čini Jahve Gospoda da osnove svoje ne otkrije slugama svojim prorocima.“ (Am 3, 7)

Zato moramo slušati savjet koji je svećenik Eli dao mladomu Samuelu: „Idi i lezi, a ako te zovne, ti reci: ‘Govori, Gospodine, sluga tvoj sluša.’“ (1 Sam 3, 9) Moramo biti spremni i očekivati glas s neba cijeli dan i cijelu noć!

Iz knjige Kako čuti Boga u snovima – kako razumjeti jezik kojim nam Bog govori noću autorâ dr. Marka Virklera i dr. Charity Virkler Kayembe; Izvor: Book.hr