Bog radi sve stvari za vaše dobro

Bog radi sve stvari za vaše dobro, jer Njegov plan je iznad svega. Veći je od vaših loših odluka i može staviti čak i bezumne odluke u dobar plan.

Bog je dobar Bog i ima dobre planove za vaš život. Mnogi ljudi imaju loše planove za svoj život, a i vi možete sami napraviti neke loše planove. No Bog … On ima samo dobre planove.

Možda nije sve dobro u vašem životu. Bog to nije obećao. Nije rekao da će sve što se dogodi u vašem životu biti dobro. Živimo na slomljenom planetu. Ništa ne funkcionira savršeno. Vaše je tijelo slomljeno. Ne funkcionira uvijek savršeno. Vaš um je slomljen. Ne misli uvijek ispravno. Vrijeme je slomljeno, ekonomija je slomljena, odnosi su narušeni … Dakle, ništa nije savršeno.

Bog nam nije obećao savršenstvo. To se zove raj! Na nebu nema tuge, bolesti ili patnje. Ne bismo trebali očekivati ​​da će nebo biti na zemlji, jer je zemlja ispunjena slomljenošću. Ali čak i usred sve te slomljenosti, Bog ima dobar plan za vaš život. Veći je od vaših loših odluka i može staviti čak i bezumne odluke u dobar plan. Kakav Bog!

VIDI OVO: Vjerujte li da Bog sve radi za vaše dobro?

Biblija kaže u Rimljanima 8, 28: “Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani.” Ovo nije obećanje svim ljudima na svijetu. Ali je zajedničko onima koji kažu: “Bože, dajem ti svoj život. Želim ispuniti svrhu koju si mi namijenio.” A čak i tada, to ne govori da su sve stvari dobre. Kaže da sve radi zajedno za vaše dobro – čak i loše.

Jeste li primijetili da kod pravljenja kolača pojedinačni sastojci nemaju dobar okus? Brašno samo po sebi nema dobar okus. Sirova jaja nemaju dobar okus. Vanilija sama po sebi nema baš dobar okus. Ali sve zajedno izmiješajte i možete stvoriti ukusnu delikatesu.

Kada pustite Boga da zajedno radi sve “sastojke”, Bog može uzeti gorko i slatko, staviti to u vaš život i učiniti vas boljim. Zašto? Jer je dobar Bog.

Što se više molite, bolje ćete spoznati svoju svrhu. I što bolje znate svoju svrhu, Bog može više upotrijebiti sve u vašem životu – čak i gorke i slomljene stvari.