Bog te ljubi i neće se oglušiti na tvoje vapaje. Ustraj na njegovim obećanjima. Hodaj po vjeri. Strpljivo čekaj na njega. On te nikada neće iznevjeriti.

Dok sam čitao Psalam 13, bio sam potaknut da vam pošaljem nekoliko riječi ohrabrenja koje sam skupio iz ovog blagoslovljenog poglavlja.

Riječi sadržane u ovom psalmu zapisao je David. Pitao je: “Kako dugo ćeš me zaboravljati, Gospodine? Zauvijek? Kako dugo ćeš kriti svoje lice od mene? Kako dugo ću svakodnevno nositi žalost u srcu? Kako dugo će se neprijatelj dizati na mene?”

Ovo zvuči kao da je David smatrao da ga je Bog potpuno prepustio patnji i da se svakog dana budi s crnim oblakom iznad sebe. Jedno vrijeme David je govorio u očaju: “Bože, hoće li ovaj osjećaj osamljenosti trajati zauvijek? Kad će moje molitve biti odgovorene?”

Kad nas salijeću nevolje iako znamo da ljubimo Gospodina, kad se izbavljenje čini dalekim i beznadnim, tonemo pod pritiskom. Upravo sada netko tko čita ove riječi tone pod strašnim pritiskom situacije koja se čini nerješivom. Na samom je rubu potpunog očaja, nadajući se da će doći olakšanje, makar samo u predahu kušnje.

Dokle ću nositi bol u svojoj duši?

David se usred svoje kušnje pitao, dokle će nositi bol u svojoj duši? Smišljao je plan za planom, nastojeći osmisliti izlaze iz svoje nevolje, ali svi su njegovi planovi i ideje iznevjerili. Sad više nije imao ništa o čemu bi razmišljao, nikakvoga djelotvornog rješenja. Bio je na kraju.

VIDI OVO: Bol s kojom se ni odrasli ne bi izborili: Ni ne slutite što vaša djeca NOSE NA DUŠI!

Kako je uznemirujuće vidjeti zraku nade, malo sunca, a onda se ponovno uvlači očaj! Upamtite, sve se to događalo pobožnom čovjeku, čovjeku po srcu Božjem. David je bio čovjek koji je svjedočio da ima veliko pouzdanje u Gospodina. Međutim, i on je poput nas prolazio kroz teška razdoblja, kao što opisuje u ovom psalmu.

Kako se David digao iz ove jame očaja? “Uzdat ću se u tvoju dobrotu … pjevat ću!”

Zašto se možete nastaviti pouzdavati kroz sadašnje kušnje?

Dopustite da s vama podijelim razloge zašto da se nastavite pouzdavati kroz svoje sadašnje kušnje:

• Kako god oluje bjesnjele, naš dragi Gospodin još uvijek hrani vrapce, odijeva poljske ljiljane i snabdijeva ocean pun riba njihovim svakodnevnim potrebama. “Vaš ih Otac nebeski hrani …” Nijedna ptica nikada ne padne na zemlju bez Očeva oka na njoj.

• Kakav bi to Otac hranio sva stvorenja na zemlji, a zanemarivao svoju vlastitu djecu? Isus nas potiče da “se ne brinemo tjeskobno” za svakodnevne potrebe i probleme, “jer se on brine za vas”.

Doista, Gospodin vas ljubi i neće se oglušiti na vaše vapaje. Ustrajte na njegovim obećanjima. Hodajte po vjeri. Strpljivo čekajte na njega. On vas nikada neće iznevjeriti.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života