Naslovnica Duhovnost Bog vas želi za sebe

Bog vas želi za sebe

Bog vas želi za Sebe i sve čini kako bi vas približio Sebi. Mi nikada ne možemo sebe učiniti pravednima; sve je to dar od Njega.

Svatko tko se smatra dobrom osobom treba bolje razmisliti. Efežanima 2,1 kaže da dolazimo u ovaj svijet duhovno mrtvi – pod vlašću sotone, svjetskog sustava i naše grešne prirode. Iz božanske perspektive, mi zaslužujemo kaznu. 

No, Bog je tako čist i svet te odvojen od svakog grijeha. On ne može gledati na grijeh s odobravanjem (Habakuk 1,13). Sve što On čini čisto je i pravedno, a u usporedbi s time su pravednička djela čovječanstva kao prljavi dronjci (Izaija 64,6).

No, iako nemamo ništa vrijedno za ponuditi, Gospodin nas želi za Sebe i sve čini kako bi nas približio Sebi. 

VIDI OVO: Kakva ste osoba – dobra ili zla? Ovaj tekst će vam otkriti istinu o vama!

Kada svoju vjeru stavimo u Isusa Krista, onda duhovno oživljavamo u Njemu, a naši su grijesi oprošteni. Kakav je velik kontrast između onoga što smo bili i kakvi smo sada u Gospodinu! No ta promjena nema nikakve veze s našim dotadašnjim ponašanjem.

Čak i vjera s kojom odgovaramo Spasitelju dolazi od Boga. Mi nikada ne možemo sebe učiniti pravednima; sve je to dar od Njega. A kada nas je On jednom proglasio opravdanima, nikada nas više neće proglasiti krivima. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJI ČLANCI