BOG ŽELI DA ŠUTIM: Časne sestre svjedoče o svećenicima koji su ih silovali

Pridružila se jednoj zajednici kao tinejdžerica koja je živjela u "vrlo siromašnom dijelu svijeta" jer je osjećala potrebu ''da nešto napravi''.

Dvije bivše časne sestre su svjedočile o svojim iskustvima za BBC.

Dan nakon što je papa Franjo prvi put javno priznao da su svećenici seksualno zlostavljali časne sestre, obećavši da će se pozabaviti pitanjem koje se “još uvijek događa”, dvije bivše časne sestre govorile su o svojim iskustvima za BBC.

Žene koje su gostovale u radijskoj emisiji BBC-ja pozdravile su papino priznanje. Jedna od njih je Rocio Figueroa, teologinja i predavačica u Aucklandu na Novom Zelandu.

Pridružila se jednoj zajednici kao tinejdžerica koja je živjela u “vrlo siromašnom dijelu svijeta” jer je osjećala potrebu ”da nešto napravi”.

“Imala sam 15 godina i upravitelj me zamolio da započnem duhovni smjer s vikarom”, ispričala je.

“Nakon nekoliko mjeseci, kada je stekao moje povjerenje, tražio je od mene i nekih mladića da donesemo sportsku opremu za učenje joge. Nakon nekoliko grupnih sastanaka počeli smo i s individualnim seansama. Rekao da će me naučiti vježbama koje će mi pomoći razviti samokontrolu moje seksualnosti”, kazala je.

“Bila sam vrlo naivna, nisam imala nikakvog seksualnog iskustva. I tako me počeo dodirivati. Mislila sam da je on dobar, a ja zla. Osjećala sam da je to sve moja krivica”, ispričala je za BBC. “Nikad me nije silovao, ali je počinio seksualno zlostavljanje. Prvi put kad sam shvatila da sam žrtva seksualnog zlostavljanja imala sam 40 godina”, ispričala je. Odlučila je progovoriti kad je čovjek koji je počinio zlostavljanje preminuo. 

Doris Wagner-Reisinger bila je redovnica u Njemačkoj, piše Večernji.

Pročitajte više…

Reci što misliš