Naslovnica Novosti Hrvatska U bolnici u Osijeku nalazi se muškarac zbog sumnje da je zaražen...

U bolnici u Osijeku nalazi se muškarac zbog sumnje da je zaražen koronavirusom

Jedan muškarac u bolnici u Osijeku nalazi se pod sumnjom da je zaražen koronavirusom, potvrdio je za 24 sata ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Jučer je testiran nekoliko puta i nalaz još nije zaključen rekao je Capak.

Radi se o 26-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đakova.

Napravljena su četiri testa, a danas se rade novi jer se sumnja na zarazu opasnim virusom. Prema neslužbenim informacijama, pacijent se nalazi u bolnici pet dana, a sada je u izolaciji. Capak je kazao i kako je bolnica spremna na virus.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za Jutarnji list kako je od jutra u stalnom kontaktu sa svim relevantnim osobama u osječkoj bolnici i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

VIDI OVO: Ovo je prvi pacijent koji je preživio smrtonosni koronavirus: Opisao je kako je ozdravio!

“Ono što je važno je da su sve mjere poduzete, osoblje osječkog KBC-a je osposobljeno i nema razloga za paniku”, kazao je ministar. Dodaje kako bi se konačni rezultati nalaza, odnosno je li ovaj muškarac zaražen koronavirusom trebali znati jekom dana.

Prvi test bio je negativan, ali sada se čekaju rezultati još jednog, dodatnog testiranja kako bi liječnici sa sigurnošću znali radi li se o koronavirusu ili ne. Konačni rezultat trebao bi biti večeras oko 19 sati, rekli su iz KBC-a Osijek, prenosi Index.

Prema informacijama objavljenim u medijima, čovjek je nedavno bio u Šangaju.

NAJNOVIJI ČLANCI