Bolnički svećenik je došao djetetu dati posljednji blagoslov – liječnici nisu mogli vjerovati što vide

Dolazak na ovaj svijet od početka je za mališana bio borba.

Bolnički svećenik je došao djetetu dati posljednji blagoslov
Foto: Daily Mail

– Bili smo uvjereni da neće preživjeti tako da je pravo čudo što je sada ovdje s nama – rekla je majka Hanna

George Bownes iz Velike Britanije težio je svega 680 grama kada se rodio tri mjeseca prije termina u lipnju prošle godine.

U svom kratkom životu već je bio na šest operacija. Smrt mu je prijetila pet puta nakon što je četiri puta dobio sepsu i meningitis, no mališan je borac.

Bio je jači od svih loših prognoza iako su mu šanse da će ostati živ bile jedan naspram milijun. Nedavno je napokon iz bolnice došao u kuću svojih roditelja, prenosi Avaz.

Foto: Daily Mail

Dolazak na ovaj svijet od početka je za mališana bio borba. Šest minuta nakon rođenja liječnici su ga stavili na aparate za održavanje na životu, a čak 20 puta su mu davali transfuzije krvi. Pet puta su roditeljima rekli da se pripreme na najgore, da će im beba umrijeti.

– Bili smo uvjereni da neće preživjeti tako da je pravo čudo što je sada ovdje s nama – rekla je majka Hanna i prisjetila se da je nakon 23 tjedna trudnoće počela osjećati bolove u leđima. Bila je u trudovima četiri dana prije nego je rodila sina.

Nije ga uspjela ni uzeti u ruke jer su ga liječnici hitno prebacili na intenzivnu njegu. Stavili su ga u inkubator, u nešto što je, kaže, sličilo plastičnoj vrećici za sendviče, prenosi Daily Mail.

– Hitno su ga operirali, a nismo ga smjeli dotaknuti jer mu je koža bila prozirna – rekla je.

Foto: Daily Mail

Mališan se rodio s nekrotizirajućim enterokolitisom, stanjem u novorođenčadi gdje dio crijeva odumire. Nakon operacije jetra mu je natekla i izgubio je oko 40 posto krvi. Zatim je dobio meningitis i sepsu.

Već je bolnički svećenik došao djetetu dati posljednji blagoslov. Svi su vjerovali da neće preživjeti. Ubrzo nakon blagoslova, dječak se počeo oporavljati, a liječnici su samo ponavljali kako nisu nikada vidjeli da beba ostane živa nakon tako žestoke infekcije.

Kući je došao sa 2,8 kilograma te i dalje mora dobivati kisik kako bi lakše disao. Pred njim je sedma operacija na srcu i mnoštvo fizikalnih terapija, ali roditelji su optimistični jer je preživio ono najgore.

Reci što misliš