Ovo je Božja volja za svakog vjernika

Želite li da vas Bog upotrijebi? Nadam se da želite, jer to je Njegova volja za svakog vjernika.

Kao što možemo vidjeti, Efežanima 2, 10 kaže kako nas je Bog stvorio u Kristu da činimo dobra djela, koja je On već unaprijed isplanirao za nas. Ako želimo postati korisni Bogu, onda moramo razmisliti o tri pitanja.

Tko je Bog? U Izlasku 3 Bog je upotrijebio gorući grm kako bi dobio Mojsijevu pozornost, nakon čega se predstavio kao Bog Mojsijevih praotaca. Budući osloboditelj hebrejskih robova morao je znati identitet Onoga koji ga je pozivao u službu. Na isti način i mi moramo biti sigurni da služimo jedinome, pravome Bogu. U suprotnom, sav naš trud i žrtve bit će uzaludne.

Tko sam ja? Nakon što je Mojsije saznao tko je Bog, bio je preplavljen vlastitim neadekvatnostima i pitao je: „Tko sam ja“? Gospodin koristi skromne ljude, koji Ga časte. Premda je Mojsije znao da je bio neadekvatan za zadatak, Gospodin ga je razuvjerio govoreći mu: „Zasigurno, ja ću biti s tobom“.

PROČITAJTE: 4 stvari koje trebate znati ako živite izvan Božje volje

Zašto sam ovdje? Bog je rekao Mojsiju da će njegova poslušnost zadatku kulminirati štovanjem. Rimljanima 12, 1 kaže da štujemo Boga onda kada se ponudimo kao žive žrtve. Drugim riječima, u potpunosti se predajemo Bogu, kako bi nas On mogao upotrijebiti za svoju slavu. Mi postojimo kako bismo Ga proslavljali na način kako živimo, govorimo i volimo.

Služenje Gospodinu nije nešto što mi određujemo ili planiramo. To nema ništa s našom voljom, već umjesto toga zahtijeva da znamo i da se podčinimo Ocu, s poniznim pouzdanjem u Njegovu snagu kako bismo činili Njegovu volju za Njegovu slavu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!