Božje obećanje unesrećenim i umornim kršćanima

Božje obećanje unesrećenim i umornim kršćanima
Foto: Pixabay

Ponekad usred nevolje i uobičajenog stresa svakodnevnog života, zavapimo: „Koliko dugo, o Gospode? Ne vidim dalje od današnje boli. Što će sutra donijeti? Hoćeš li i ti biti tamo u toj nevolji?“

Riječ je o krajnje hitnom pitanju jer je Isus rekao: „Tko ustraje do konca, taj će se spasiti.“ (Mk 13,13) Drhtimo pri pomisli da smo među onima „koji otpadaju da propadnu“ (Heb 10,39). Ne igramo igrice. Patnja je strašna prijetnja vjeri u Božju buduću milost.

Zato, prekrasna je stvar čuti Petrovo obećanje unesrećenim i umornim kršćanima: „Bog, izvor svakovrsne milosti, onaj koji vas je u Kristu pozvao u svoju vječnu slavu, sam će vas, kad budete neko kratko vrijeme trpjeli, usavršiti, učvrstiti, ojačati i utvrditi.“ (1 Pt 5,10)

To uvjerenje, da On neće ići preko onog što možemo podnijeti i da će otkloniti sve nedostatke koje oplakujemo te da će zauvijek uspostaviti što je šaputao tako dugo – to uvjerenje dolazi od „svakovrsne milosti“.

Bog nije Bog samo neke milosti – kao, na primjer, prošle milosti. On je Bog „svakovrsne milosti“ – uključujući beskonačne, neiscrpne zalihe buduće milosti.

Vjera u tu milost ključ je izdržljivosti na uskom i teškom putu koji vodi u život.

Autor: John Piper; Izvor: Radosnavijest.com/Desiringgod.org

Reci što misliš