Božji lijek za slomljeno srce

Bog je jedini liječnik koji može potpuno izliječiti slomljeno srce. On nikada nije zakazao u svojoj sposobnosti da ozdravi. Koji je Božji lijek za slomljeno srce?

Jednom je jedan kardiolog napisao u svojoj autobiografiji: “Nada je lijek koji koristim više od bilo kojeg drugog – nada može izliječiti gotovo sve.” Evo Isusovih riječi punih nade svima koji su slomljena srca:

“Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: Idem pripraviti vam mjesto? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.” (Ivan 14, 1-3)

Kada je Isus dao ovu izjavu, učenici su se uplašili. Jedan od njih, Juda Iškariotski, upravo je pobjegao. Tada je Isus rekao da uskoro odlazi. To je odjeknulo poput bombe. Nisu razumjeli što je time htio reći. Kako bi mogli živjeti u svijetu bez Njega?

Nisu razumjeli da je išao na križ da umre za njihove i naše grijehe. Nisu razumjeli da će uskrsnuti iz mrtvih kako bismo mogli imati smisao i svrhu u životu.

Sve što su čuli bilo je da će On otići. I to je uzdrmalo njihov svijet. To je slomilo njihova srca.

Božji lijek za slomljeno srce

Isus je rekao: “Neka se ne uznemiruje srce vaše!” Drugi prijevod bi bio: “Ne dopustite da vam srce zadrhti.” Isus je govorio: “U svjetlu skorog križa može se činiti da se vaš svijet raspada i da će vas tama obuzeti. Ali ne dopustite da vam se srce uznemiri.”

Tada im je dao tri razloga zašto im srca mogu biti mirna i zašto ne trebaju strahovati. I ti isti razlozi danas vrijede za nas.

1. Bog vam je dao svoju riječ

Vjerujte Bogu na riječ. Bog će učiniti ono što kaže da će učiniti. Isus im je rekao: “Vjerujte u Boga i u mene vjerujte.” To je naredba. U osnovi je Isus govorio: “Slušajte, ljudi, znam što radim ovdje. Moje su riječi istinite. I to ćete vidjeti s vremenom.”

Vjerujete li u Boga ili vjerujete u političare? Ili tehnologiju? Ili novac? Ili ljude? Sve će vas na kraju iznevjeriti. Ali Isus je rekao: “Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će” (Ivan 11, 25).

Bog je jedini Liječnik koji može potpuno izliječiti slomljeno srce i nikada nije zakazao u svojoj sposobnosti da ozdravi. Sara, David i Hošea bili su slomljena srca iz različitih razloga i Bog ih je sve izliječio. Slomljeno srce je otvoreno srce, a otvoreno srce je ranjivo. Kada ste ranjeni, neka vam Bog bude utočište.

2. Nebo je vaše odredište ako ste vjerovali u Krista
Foto: Unsplash

2. Nebo je vaše odredište ako ste vjerovali u Krista

Isus je rekao: “U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: Idem pripraviti vam mjesto?” (stih 2).

Znajte ovo: smrt nije kraj puta; to je samo zavoj na cesti. Grobnica nije ulaz u smrt već ulaz u život.

A ako vjerujete u Isusa, onog trenutka kada izdahnete na zemlji, prvi ćete put udahnuti na Nebu. Istina je da ljudi umiru. Trpimo bol zbog gubitka voljenih. Patnja je neizbježna … Ali znamo da nismo sami. Bog je s nama, bez obzira što se nađe na putu. On će nam dati snagu da izdržimo sve loše trenutke.

3. Isus Krist se ponovno vraća

Rekao je: “Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja” (stih 3).

Biblijska proročanstva vidimo pred našim očima. Svakog dana u našem problematičnom svijetu u vijestima vidimo i čujemo stvari koje nas podsjećaju na biblijska upozorenja o onome što će se dogoditi prije Kristova povratka.

Isus je rekao: “Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.” (Luka 21, 28)

Apostol Pavao napisao je: “Jer sam će Gospodin – na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje – sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu, a zatim ćemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom. Tješite se dakle uzajamno ovim riječima!” (1. Solunjanima 4, 16-18)

Pavao je spomenuto napisao ljudima koji su bili zabrinuti – vjernicima koji su mislili da više nikada neće vidjeti svoje najmilije koji su umrli. Govorio je: “Kad Gospodin dođe po svoj narod i pozove nas u nebo, to će biti veliko okupljanje.”

Trebamo nadu za naša slomljena srca. I imamo je: Isus je naša nada! Bog ima tako divnu budućnost za one koji vjeruju u Krista. Ne dopustite da vam srce zadrhti. Ne dopustite da bude ispunjeno strahom. Ako je i slomljeno, neka ga Isus dodirne i ozdravi.

PROČITAJTE JOŠ: