Britanci ne vjeruju u Darwinovu teoeriju evolucije, pokazalo je najnovije istraživanje

Gotovo dvije trećine ne prepoznaju Darwinovu fotografiju, dok 9% nikada nije ni čulo za njega.

Britanci ne vjeruju u Darwinovu teoeriju evolucije

Samo polovica Britanaca je sigurna da je evolucija stvarna, a trećina u nju uopće ne vjeruje, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje je pokazalo da više od 1 od 10 (12%) osoba vjeruje u „kreacionizam“, a brojka je veća za ljude ispod 29 godina (17%), nego za osobe preko 60 godina (9%).

Gotovo dvije trećine ne prepoznaju Darwinovu fotografiju, dok 9% nikada nije ni čulo za njega.

Istraživanje je pokazalo da 29% ispitanika nije znalo da je on zaslužan za teoriju evolucije, a 9% ih je mislilo da je on odgovoran za teoriju relativnosti.

7% ispitanika smatra da je Darwin autor knjige „Da Vincijev kod“.

PROČITAJTE: Teorija evolucije je lažna, a ovih sedam dokaza to potvrđuje

Stariji su ljudi bolje informirani od mlađih, samo 66% osoba starosti 16-29 godina su svjesni Darwinove teorije, dok je ta brojka 84% za osobe starije od 60 godina.

Postoji jako veliko neznanje kada je riječ o Darwinu i njegovu radu, te principima na kojima je zasnovana njegova teorija.

Istraživanje je pokazalo da 8% ispitanika nije imalo pojma da je Charles Darwin otputovao u Južnu Ameriku kako bi proveo svoje istraživanje, a 44 % nije znalo kako mu se zvao brod. 44% ispitanika nije znalo da je Darwin rekao da dijelimo poretke sa majmunima i gorilama.

Dvoje od petero ispitanika je mislilo da je evolucija kada jedna životinja rodi životinju potpuno druge vrste, a ne postupna promjena uzrokovana prirodnim odabirom, prenosi Christian Today.

Reci što misliš